Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Επενδύσεις 3,2 εκατ. ευρώ από τη μεταλλευτική Mineco

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:10 Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Επενδύσεις 3,2 εκατ. ευρώ από τη μεταλλευτική Mineco

Επενδύσεις ύψους 3,236 εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει η βρετανική μεταλλευτική εταιρεία Mineco για την ανάπτυξη του ορυχείου μολύβδου και ψευδαργύρου κοντά στη Σρεμπρένιτσα, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.
 

Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν σε βελτιώσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, καθώς και σε προπαρασκευαστικά έργα εξόρυξης. Η Mineco επιδιώκει να παραγάγει φέτος τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό μεταλλευμάτων όπως το 2018, όταν η παραγωγή ανήλθε σε 356.000 τόνους, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς στην Ευρώπη και την Άπω Ανατολή.

Η εταιρεία θα εργαστεί επίσης για την προετοιμασία νέων εκσκαφών και τη μείωση της αραίωσης του μεταλλεύματος. Πέρυσι, η Mineco επένδυσε περίπου 2,255 εκατομμύρια ευρώ στο ορυχείο.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Mineco διεξάγει εργασίες εξερεύνησης στο παλιό ορυχείο αντιμονίου κοντά στο Νόβο Γκόραζντε. Η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης τις εργασίες εξερεύνησης στο ορυχείο Τσελεμπίντσι και άρχισε την παραγωγή στο ορυχείο Olovo το 2017. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στη Σερβία, όπου διαθέτει δύο ορυχεία μολύβδου - ψευδαργύρου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση