Χάικο Μάας και Αντζελίνα Τζολί κατά της σεξουαλικής βίας σε ένοπλες συγκρούσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:25 Χάικο Μάας και Αντζελίνα Τζολί κατά της σεξουαλικής βίας σε ένοπλες συγκρούσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, συνιδρύτρια της πρωτοβουλίας για την Πρόληψη της Σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ζητούν να γίνουν περισσότερα για να καταπολεμηθεί ο βιασμός ως τακτική πολέμου.

 
Σε κοινό άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «The Washington Post» ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει περισσότερο τις επιζήσασες σεξουαλικής βίας και να τιμωρεί τους δράστες που χρησιμοποιούν βιασμό ως όπλο πολέμου.
 
Ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γερμανία προτείνει ψήφισμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας σε ζώνες συγκρούσεων και τον τερματισμό της ατιμωρησίας.
 
Η υιοθέτηση του ψηφίσματος θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να περιορίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα: δεν θεωρούμε την πρόοδο δεδομένη. Και θα αγωνιστούμε για να την κρατήσουμε ζωντανή, τονίζουν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και η ηθοποιός στο άρθρο γνώμης.
 
Οι Χάικο Μάας και Ατζελίνα Τζολί τονίζουν:
-Όταν πρόκειται για βιασμό σε συγκρούσεις, η ατιμωρησία παραμένει ο κανόνας.
-Η Γερμανία ζητά στοχευμένες κυρώσεις σε όσους διαπράττουν και καθοδηγούν τη βία.
-Είναι αναγκαία καλύτερη επιτήρηση για να είναι δυνατή «η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για αυτά τα εγκλήματα» και καταγραφή περιπτώσεων, στις οποίες οι συγκρουόμενες πλευρές δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους.
-Πρέπει να αυξηθεί η υποστήριξη των θυμάτων σεξουαλικής βίας και να διασφαλιστεί ότι οι φωνές τους βρίσκονται στο επίκεντρο της απάντησής μας.
-Όλα τα θύματα αξίζουν πλήρη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, αποζημίωση και οικονομική υποστήριξη για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση