Κύπρος: Ο ρόλος της Σκότλαντ Γιαρντ για τον serial killer

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:34 Κύπρος: Ο ρόλος της Σκότλαντ Γιαρντ για τον serial killer

Οι αρχές στην Κύπρο εξακολουθούν να προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση με τον ίλαρχο δολοφόνο. Τώρα επιχειρούν με τη βοήθεια των Βρετανών να φτιάξουν το προφίλ του.

Το βασικό ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι πόσα τελικά είναι τα θύματα στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού ή σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, στις έρευνες θα συμμετάσχει και κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ. Ο 35χρονος λοχαγός φαίνεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα badoo με γυναίκες οι οποίς έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλα θύματα. Άλλωστε εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένη η εξάχρονη κόρη της 38χρονης Marry Rose, για την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε κάποια στιγμή πως ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί άλλο μακάβριο εύρημα.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ αρχίζουν πάλι σήμερα Μεγάλη Τετάρτη μετά τη μικρή διακοπή λόγω του προβλήματος που προέκυψε με δοκούς των αναβατορίων στους οποίους παρατηρήθηκε κάμψη.

Την ίδια ώρα, παράλληλες σαρωτικές έρευνες διεξάγονται και στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της εξάχρονης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται πλέον στη σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ και της προσωπικότητας του 35χρονου ίλαρχου (λοχαγός σα βαθμός) ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση. Ο 35χρονος εξετάστηκε τη Μεγάλη Τρίτη από ψυχίατρο, ο οποίος και διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του και όχι για έναν ψυχικά ασθενή, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Οι κυπριακές αρχές αναμένεται να ζητήσουν και τη βοήθεια δικανικού ψυχολόγου από τη Scotland Yard σε μια προσπάθεια να «εισβάλουν» στο μυαλό του 35χρονου.

Σχημάτισαν εικόνα, ψάχνουν την αφορμή

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν την σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονους καθώς και τον τόπο δράσης του. Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε την δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Πηγή: reporter.com.cy

Προσαρμοσμένη αναζήτηση