Ο Τραμπ θέλει να εμποδίσει τράπεζες να καταθέσουν για τα οικονομικά του στο Κογκρέσο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 13:53 Ο Τραμπ θέλει να εμποδίσει τράπεζες να καταθέσουν για τα οικονομικά του στο Κογκρέσο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε σήμερα, μαζί με την οικογένειά του και τον επιχειρηματικό όμιλό του, εναντίον της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και της αμερικανικής Capital One για να επιχειρήσει να τις εμποδίσει να ανταποκριθούν σε κλήτευση του Κογκρέσου, το οποίο εξετάζει τα οικονομικά του προέδρου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για πιθανολογούμενη ρωσική ανάμιξη. Το Κογκρέσο, στο οποίο πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, έχει ζητήσει από τράπεζες να καταθέσουν με κλητεύσεις οι οποίες στην προσφυγή της οικογένειας Τραμπ χαρακτηρίζονται «παρεμβατικές και υπερβολικές» και «χωρίς νομική βάση».

«Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν για να παρενοχληθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, για να ερευνηθουν όλες οι πλευρές των προσωπικών οικονομικών του, των επιχειρήσεών του καθώς και των ιδιωτικών υποθέσεων του προέδρου και της οικογένειάς του και για να επιχειρηθεί να ξετρυπωθεί κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να του προκαλέσει πολιτική ζημιά», σύμφωνα με την προσφυγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. «Τίποτε δεν επιτρέπει να τεκμηριωθεί ύπαρξη κινήτρου άλλου από το πολιτικό» για την έκδοση αυτών των κλητεύσεων, προστίθεται στην προσφυγή, στην οποία κατηγορείται επίσης το Κογκρέσο ότι υπερβαίνει τη νομοθετική εντολή του εισχωρώντας στο δικαστικό πεδίο και ότι παραβιάζει το δικαίωμα του Τραμπ και της οικογενείας του στην ιδιωτική ζωή. «Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τις εγκεκριμένες έρευνες και θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση της δικαιοσύνης αναφορικά μ' αυτές τις έρευνες», σχολιάσε η γερμανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση