Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ειρήνη χάρη στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 20:46 Ερντογάν: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ειρήνη χάρη στην Τουρκία

Παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε επαρκή στήριξη για τη Συρία, η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Η Ευρώπη χρωστάει στην Τουρκία, διότι φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες ζουν εν ειρήνη σήμερα, αυτό συμβαίνει χάρη στην Τουρκία, που φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου παρέστη σε ένα συνέδριο για την καινοτομία.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν κατάφερε να βρει επαρκή στήριξη στις προσπάθειές της να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία απειλή εναντίον της στη Συρία.

Τόνισε, επιπλέον, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται εωσότου όλη η συριακή επικράτεια παραδοθεί στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της, τον συριακό λαό.

«Οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική ενέργεια σε βάρος της ανεξαρτησίας της χώρας μας είναι καταδικασμένη να αποτύχει» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.