Reuters: Η Blackwater μαζεύει μισθοφόρους γα τη Βενεζουέλα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 19:48 Reuters: Η Blackwater μαζεύει μισθοφόρους γα τη Βενεζουέλα

Το διεθνές πρακτορείο Reuters δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ιδρυτής της εταιρείας Blackwater, Έρικ Πρινς ρίχτηκε στη μάχη για την ανατροπή Μαδούρο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό θέµα του Reuters ο Ερικ Πρινς, που είναι ένθερµος υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραµπ, έχει σειρά συναντήσεων µε ανθρώπους µε επιρροή και πλούσιους Βενεζουελάνους που ζουν στις ΗΠΑ. Ο στόχος είναι να εξασφαλίσει χρηµατοδότηση για την πρόσληψη 5.000 µισθοφόρων για λογαριασµό του Χουάν Γκουαϊδό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι συναντήσεις γίνονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος δε σχολίασε το ρεπορτάζ του πρακτορείου, ούτε άνθρωποι του περιβάλλοντος Γκουαϊδό αλλά και ο εκπρόσωπος του Πρινς, Μαρκ Κοέν. Μάλιστα ο τελευταίος υποστήριξε ότι «ο Πρινς δεν κάνει σχέδια για να επιχειρήσει ή να υλοποιήσει επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα».

Τις πληροφορίες δεν σχολίασαν ούτε εκπρόσωποι της κυβέρνησης Μαδούρο.

∆ύο όµως από τις πηγές του Reuters που φέρονται να έχουν άµεση εικόνα για τα σχέδια του Ερικ Πρινς ανέφεραν ότι υπάρχει αναλυτικό σχέδιο, το οποίο ξεκινά µε επιχειρήσεις κατασκοπείας και πληροφοριών και εντέλει καταλήγει στην ανάπτυξη 4.000 µε 5.000 µισθοφόρων από την Κολοµβία και άλλες χώρες της Λατινικής Αµερικής.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση