Σορός σε αποσύνθεση στη δεύτερη βαλίτσα «του θανάτου»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 20:00 Σορός σε αποσύνθεση στη δεύτερη βαλίτσα «του θανάτου»

Η νεκροτομή και η εξέταση DNA θα δείξουν αν ανήκει στην 8χρονη Έλενα Μπουνέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ για τον εντοπισμό των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη να επιβεβαιώνει αργά το απόγευμα ότι μία ανθρώπινη σορός βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης.

Μετά την αυτοψία, η σορός μεταφέρθηκε από μέλη της ΕΜΑΚ σε όχημα της Αστυνομίας και από εκεί στο νεκροτομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σορό παιδιού, που ήταν ντυμένο, και πιθανώς για τη σορό της 8χρονης Έλενα Μπουνέα. Ωστόσο, ακριβής ταυτοποίηση θα γίνει μετά τη νεκροτομή και τις εξετάσεις DNA.

Η δεύτερη «βαλίτσα του θανάτου» ανασύρθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews.com. Συγκεκριμένα ένας δύτης καταδύθηκε στις 15:10 προς περαιτέρω διερεύνηση των στόχων που χωροθετήθηκαν κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν με το Sonar και τη ρομποτική κάμερα και λίγα λεπτά αργότερα ανέσυρε τη βαλίτσα.

Η κατάδυση του δύτη ήταν ολιγόλεπτη και ανέσυρε τη βαλίτσα τοποθετώντας την σε δίχτυ που ρίχθηκε στη λίμνη λίγο πριν τις 16:00. Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής για αυτοψία, επί της σορού που βρισκόταν εντός της βαλίτσας.

Στην Κόκκινη Λίμνη βρίσκονται μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας με τον επικεφαλής Νεόφυτο Σιάηλο, καθώς και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «Ορέστη», στην Κόκκινη Λίμνη βρίσκονταν άλλες δύο σοροί, της Μαρικάρ Βαλντέζ και της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, κόρης της Λίβια Μπουνέα που πιθανώς ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στο Ξυλιάτο κατέθεσε ότι έριξε την 6χρονη Σιέρρα.

Τα αποτελέσματα των όσων κατέγραψε το εξειδικευμένο σύστημα Sonar από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό μελέτησαν σήμερα οι αρμόδιοι και αποφάσισαν τα επόμενα βήματα για τον εντοπισμό τριών θυμάτων του 35χρονου «Ορέστη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Ισπανός χειριστής του Sonar σάρωσε τον πυθμένα της Λίμνης, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου βρίσκονται ακόμα δύο πτώματα και σήμερα καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις.

Από το πρωί, η ρομποτική κάμερα ερεύνησε στόχους που ήδη σηματοδοτήθηκαν, αλλά και στόχους ύποπτων αντικειμένων που σάρωσε το Sonar. Φάνηκε ότι κάτι είχε εντοπιστεί από νωρίς στην Κόκκινη Λίμνη, καθώς η λέμβος με το Sonar κινήθηκε γύρω από συγκεκριμένους στόχους που χωροθετήθηκαν μέσα στο νερό.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση