Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρτσι – Χάρισον: Τι σημαίνουν τα ονόματα του βασιλικού μωρού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 20:47 Άρτσι – Χάρισον: Τι σημαίνουν τα ονόματα του βασιλικού μωρού

Ο πρωτότοκος γιος του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ονομάστηκε Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ. Τα ονόματα του μωρού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης και έχουν την δική τους σημασία.

Τα ονόματα του μωρού του Χάρι και της Μέγκαν ανακοινώθηκαν κατά την πρώτη του συνάντηση με την προγιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ και τον προπάππο του, Πρίγκιπα Φίλιππο.

Τι σημαίνει το όνομα Άρτσι

Το όνομα Archie έχει αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες και είναι η κομμένη εκδοχή του Άρτσιμπαλντ. Σημαίνει, αυθεντικός και γενναίος.

Τι σημαίνει το όνομα Χάρισον

Το δεύτερο όνομα που δόθηκε στον μπέμπη, το Harrison είναι ένα όνομα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έχει αγγλικές ρίζες και σημαίνει «ο γιος του Χάρι». Είναι σαφώς μια κίνηση που έκανε η Μέγκαν Μαρκλ προς τιμήν του συζύγου της Πρίγκιπα Χάρι.

Γιατί πήρε τα επίθετα Mountbatten-Windsor

Αυτά είναι τα επίθετα που παίρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν έχουν τίτλους ευγενείας. Πριν από το 1917, η οικογένεια δεν είχε επίθετο και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν το όνομα του Οίκου στον οποίο ανήκαν. Όμως, ο Γεώργιος ο 5ος ο παππούς της Βασίλισσας υιοθέτησε το επίθετο Γουίνδσορ. Και το Μαουντμπάτεν προστέθηκε γιατί ήταν το επίθετο της οικογένειας του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Η συνάντηση του Άρτσι με την προγιαγιά Βασίλισσα Ελισάβετ και οι πρώτες φωτογραφίες

Η ανακοίνωση του ονόματος του μικρού Άρτσι έγινε αφού τον συνάντησαν η προγιαγιά και ο προπάππος του Βασίλισσα Ελισάβετ και Πρίγκιπας Φίλιππος και η γιαγιά του και μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ.

Το γεγονός έγινε γνωστό με ανάρτηση στο Instagram

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουν ότι ονόμασαν τον γιό τους ‘Αρτσι Χάρισον», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρίγκιπας Χάρι παρουσίασε στη βασίλισσα το όγδοο δισέγγονό της στον Πύργο του Ουίνδσορ», ανακοίνωσε το ζευγάρι. «Ο δούκας του Εδιμβούργου και η μητέρα της δούκισσας ήταν επίσης παρόντες σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή».

Η πρώτη εμφάνιση του μικρού Άρτσι

Νωρίτερα οι πανευτυχείς γονείς έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση με τον μικρούλη. Οι γονείς εμφανίστηκαν στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνδσορ με τον Χάρι να κρατάει το νεογέννητο αγοράκι και την Μέγκαν να είναι στο πλευρό του. Ο μικρούλης ήταν τυλιγμένος σε μια κουβερτούλα και φορούσε ένα πλεχτό σκουφάκι και φυσικά κοιμόταν.

Λίγη ώρα αργότερα ανέβηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες της οικογένειας στον λογαριασμό τους στο Instagram

Όταν την ρώτησαν πως αισθάνεται που έγινε μητέρα, η Μέγκαν είπε: «Είναι μαγικό, είναι συγκλονιστικό και έχω πλέον τα δυο καλύτερα αγόρια στον κόσμο, έτσι είμαι πολύ ευτυχισμένη!»

Είπε ακόμα ότι ο μικρός είναι πολύ ήρεμος και είναι ένα όνειρο για εκείνη. Ζω δυο υπέροχες ημέρες, πρόσθεσε. Ο Χάρι είπε ότι όλοι λένε πως τα μωρά αλλάζουν μέσα σε δυο εβδομάδες, ο δικός μας αλλάζει κάθε μέρα. Είπε ακόμα ότι του αρέσει πολύ ο ρόλος του γονιού.

Η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου είδαν το μωρό και ανακοινώθηκε ταυτόχρονα το όνομα του μικρού. Η Μέγκαν είπε: «Πέσαμε πάνω στον Δούκα πριν έρθουμε εδώ. Ήταν τόσο ωραία» και ο Χάρι πρόσθεσε: «Άλλο ένα δισέγγονο».

Η Μέγκαν ευχαρίστησε τους πάντες για την συμπαράσταση και τις ευχές και είπε ότι ανυπομονεί να δείξει τον μικρό και σε άλλα μέλη της οικογένειας. «Είναι και η μητέρα μου εδώ μαζί μας», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν και φωτογραφίες

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν και φωτογραφίες

πηγή φωτογραφιών: Reuters