ΗΠΑ: 18χρονος και ανήλικη συμμαθήτριά του οι δράστες της επίθεσης σε Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 21:38 ΗΠΑ: 18χρονος και ανήλικη συμμαθήτριά του οι δράστες της επίθεσης σε Λύκειο

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας 18χρονος μαθητής, ο Κέντρι Ρέι Καστίγιο, και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Ένας 18χρονος μαθητής και μια ανήλικη συμμαθήτριά του ήταν οι δράστες της επίθεσης σε λύκειο επιστημονικής κατεύθυνσης στα προάστια του Ντένβερ, στο Κολοράντο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας είχε ανακοινώσει αρχικά ότι συνελήφθησαν δύο αγόρια, μαθητές στο λύκειο STEM της πόλης Χάιλαντς Ραντς. Όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ένας από τους δράστες είναι μια έφηβη. Ο σερίφης Τόνι Σπέρλοκ εξήγησε ότι οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν την πέρασαν για αγόρι λόγω της «εμφάνισής» της.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας 18χρονος μαθητής, ο Κέντρι Ρέι Καστίγιο, και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από σφαίρες. Οι τρεις νοσηλεύονται ακόμη στην εντατική, ενώ οι υπόλοιποι πήραν ήδη εξιτήριο.

Ο Σπέρλοκ είπε ότι ο ένας από τους δράστες συνελήφθη από τον «τον ένοπλο φύλακα» του σχολείου, πριν φτάσουν επί τόπου οι αστυνομικοί, μετά από δύο λεπτά. «Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών», υπογράμμισε.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο περίστροφα και συνεργάζονται στις έρευνές τους με την ομοσπονδιακή αστυνομία. Οι σελίδες των δύο συλληφθέντων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τα κινητά τηλέφωνά τους και οι υπολογιστές τους θα αναλυθούν για να εξακριβωθεί το κίνητρό τους.

Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι που συνεργάζεται με το ABC, επικαλούμενο μια μη κατονομαζόμενη αστυνομική πηγή, μετέδωσε ότι ο ένας από τους δράστες ήταν διεμφυλικός και είχε πέσει θύμα μπούλινγκ εξαιτίας αυτού. Ο σερίφης πάντως απέφυγε να απαντήσει σε μια ερώτηση δημοσιογράφου που του ζήτησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση