Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα! Παραιτήθηκαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 12:59 Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα! Παραιτήθηκαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος

Καταρρέει η κυβέρνηση στα κατεχόμενα! Η τετρακομματική κυβέρνηση που είχε προκύψει από τις εκλογές του ’18 άντεξε στην εξουσία μόλις 460 μέρες.

Την είδηση πως ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του μετέδωσαν με έκτακτα και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πριν ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχιουρμάν υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και «υπουργό» Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι πως θα αποχωρήσει. Ο Οζερσάι είναι πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος.

Κουντρέτ Οζερσάι

Σημειώνεται πως πριν από μερικές μέρες είχε βρεθεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πριν την παραίτηση του Οζερσάι αλλά και της κυβέρνησης είχε προηγηθεί εκείνη του Σερντάρ Ντενκτάς από το «υπουργείο Οικονομικών».

Φυσικά, οι πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα είναι κεντρικό θέμα στον τουρκοκυπριακό τύπο. Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Η κρίση για το οικόπεδο αποτελείωσε την κυβέρνηση» και σημειώνει ότι η παραίτηση του Σερντάρ Ντενκτάς δεν αρκούσε και το κόμμα του Λαού αποχώρησε από την τετρακομματική «κυβέρνηση». Σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να δοθεί εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» θα δοθεί στον πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ.

«Τελείωσε η κυβέρνηση» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Κιπρίς, που σημειώνει ότι η τετρακομματική «κυβέρνηση» που ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Φεβρουαρίου 2018 κατόρθωσε να αντέξει 15 μήνες.

«Ο Οζερσάι το έβαλε στα πόδια, η 4κομματική διαλύθηκε» γράφει η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», που κάνει λογοπαίγνιο με την λέξη arazi που στα τουρκικά σημαίνει οικόπεδο και την φράση arazi olmak που σημαίνει το βάζω στα πόδια, καταγράφοντας το χρονικό των εξελίξεων χθες και τα όσα φημολογούνται για την συνεργασία Τατάρ – Οζερσάι που προκρίνει και η Άγκυρα.

πηγή: newsit.gr