Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο-Αγωνία για τους ενοίκους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 20:51 Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο-Αγωνία για τους ενοίκους

Ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ζιαουλάχ Λανγκόβε δήλωσε πάντως ότι πρέπει να υπάρχουν θύματα

Τρεις ή τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental στην πόλη του νότιου Πακιστάν Γκουαντάρ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

O πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τρεις ένοπλοι σκότωσαν έναν φρουρό στην είσοδο του ξενοδοχείου και εισήλθαν σε αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν περιορίσει τους δράστες σε μια σκάλα που οδηγεί στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, ενώ ελικόπτερα πετούν από πάνω του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ζιαουλάχ Λανγκόβε δήλωσε πάντως ότι πρέπει να υπάρχουν θύματα.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων πέντε αστέρων Pearl-Continental είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Εκτός από την Γκουαντάρ ξενοδοχεία της υπάρχουν στην Λαχόρη, στο Καράτσι, στην Πεσαβάρ και σε άλλες πόλεις. Το ξενοδοχείο στο Καράτσι έχει φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, ανάμεσά τους τον Νέλσον Μαντέλα και την βασίλισσα Ελισάβετ.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε έναν λόφο απέναντι από το λιμάνι και χρησιμοποιείται πολύ από ξένους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους υπάλληλοι που εργάζονται σε ένα κινεζικό πρότζεκτ, αλλά την ώρα την επίθεσης δεν βρισκόταν κανένας ένοικος μέσα στο κτίριο, είπε ο υπουργός.

Πακιστανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονταν σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού που ξεκίνησε στις αρχές Μαϊου.

Η ασφάλεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια έπειτα από την ευρεία επιχείρηση εκκαθάρισης μετά την μεγαλύτερη επίθεση στη χώρα, κατά την οποία περίπου 150 άνθρωποι, τα περισσότερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σχολείο στην δυτική πόλη Πεσαβάρ.

Αλλά το Μπαλουχιστάν, η μεγαλύτερη και φτωχότερη επαρχία της χώρας, παραμένει η εξαίρεση και φέτος έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις εκεί.

Το Μπαλουχιστάν μαστίζεται από εθνοτικές, θρησκευτικές και αυτονομιστικές συγκρούσεις και στην επαρχία δρουν πολλές ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η οργάνωση των πακιστανών Ταλιμπάν ή Τεχρίκ-ι Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) καθώς και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν.

Το σημερινό περιστατικό ακολουθεί την βομβιστική επίθεση αυτή την εβδομάδα που είχε στόχο αστυνομικούς έξω από ένα μεγάλο τέμενος των Σούφι στη Λαχόρη στο βόρειο Πακιστάν που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από δέκα, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση