Η Μόσχα γιορτάζει την 70ή επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 12:00 Η Μόσχα γιορτάζει την 70ή επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, η Ρωσία γιορτάζει την 70ή επέτειο από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
 
Με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, η Ρωσία γιορτάζει την 70ή επέτειο από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.
 
 
Η  παρέλαση άρχισε σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Πλατεία παρουσία είκοσι ξένων ηγετών και στην ομιλία του ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί.
 
"Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία", δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.
 
 
 
 
 
 
Κατά την παρέλαση αυτή, το μέγεθος της οποίας είναι πρωτοφανές, παρουσιάζονται τα νέα ρωσικά όπλα. Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν για περισσότερο από μια ώρα μια επίδειξη της δύναμης πυρός της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το νέο άρμα μάχης Armata T-14, το οποίο παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή του ως το ισχυρότερο στον κόσμο, καθώς και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σχεδόν 50 τόνων.
 
 
 
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.
 
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση