Χιλιάδες απολύσεις έρχονται στην Amazon - Αντικαθιστά με μηχανές τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 16:55 Χιλιάδες απολύσεις έρχονται στην Amazon - Αντικαθιστά με μηχανές τους εργαζόμενους

Χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένονται να χαθούν στην Amazon, η οποία στρέφεται σε μηχανήματα που θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα η Amazon στρέφεται σε μηχανήματα για να αυτοματοποιήσει μια εργασία που διεκπεραιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοί της και είναι η διαδικασία της συσκευασίας των παραγγελιών που δέχεται από τους πελάτες της.

Η Amazon άρχισε τα τελευταία χρόνια να προσθέτει σε κάποιες εγκαταστάσεις της αυτή την τεχνολογία, μέσω της οποίας σκανάρονται τα προϊόντα που κινούνται πάνω σε έναν ιμάντα και μερικά δευτερόλεπτα μετά συσκευάζονται σε κουτιά που είναι ειδικά για το καθένα από αυτά, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα που εργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό.

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει δύο μηχανήματα σε δεκάδες άλλες αποθηκευτικές μονάδες της, ακυρώνοντας τουλάχιστον 24 θέσεις εργασίας σε κάθε μία από αυτές, δήλωσαν οι εν λόγω πηγές. Στις μονάδες αυτές συνήθως εργάζονται πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμεί σε πάνω από 1.300 περικοπές στα 55 κέντρα συσκευασίας προϊόντων κανονικού μεγέθους στις ΗΠΑ. Η Amazon αναμένει να αποσβέσει σε λιγότερο από δύο χρόνια το κόστος, το οποίο ανέρχεται στο 1 εκατ. δολάρια ανά μηχάνημα συν τα λειτουργικά έξοδα, δήλωσαν οι πηγές.

Αυτό το σχέδιο δείχνει πως η Amazon προσπαθεί να μειώσει το εργατικό κόστος και να ενισχύσει την κερδοφορία της, όμως οι αλλαγές αυτές δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη καθώς απαιτείται χρόνος για να αξιολογηθεί μια νέα τεχνολογία προτού να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα.

«Εφαρμόζουμε αυτή τη νέα τεχνολογία με στόχο να ενισχυθεί η ασφάλεια, να μειωθούν οι χρόνοι παράδοσης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα σε όλο μας το δίκτυο. Αναμένουμε ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα επανεπενδυθούν σε νέες υπηρεσίες για τους πελάτες, όπου θα συνεχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση