Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση 700 μονάδων στον Dow Jones από τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα! Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 22:59 Πτώση 700 μονάδων στον Dow Jones από τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα! Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα βυθίζει τα διεθνή χρηματιστήρια. Ο δείκτης Dow Jones να καταγράφει βουτιά 700 μονάδων. Ανησυχούν οι επενδυτές για την κλιμάκωση ανάμεσα στις δυο χώρες. Με δασμούς 60 δισεκατομμυρίων απαντά το Πεκίνο στον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, με ανταλλαγές δασμών ανάμεσα στις δυο χώρα και χαρακτηριστικό είναι πως αυτή την ώρα ο Dow Jones χάνει 709 μονάδες.

Μετοχές όπως της Apple και της Caterpillar έχαναν πάνω από 4% στην αρχή της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ άνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου κατά 2,4% και φτάνει τα 63,15 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της έντασης ανάμεσα σε δυο πλοία της Σαουδικής Αραβίας που έγιναν στόχο ανοικτά των ακτών των ΗΑΕ.

Αγριεύει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας!

Με δασμούς 60 δισεκατομμυρίων απαντά το Πεκίνο στον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν φόροι σε αμερικανικά προϊόντα 25% και 20% από την 1η Ιουνίου!

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή να επιβάλλει δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ δολαρίων. Η Κίνα θα επιβάλει δασμούς σε συνολικά 5.140 αμερικανικά προϊόντα από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του είχε δηλώσει ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει στις εξωτερικές πιέσεις.

Πήγη: NewsIt