Μάχες σώμα με σώμα Αλβανών με Σκοπιανούς αστυνομικούς - Βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 18:40 Μάχες σώμα με σώμα Αλβανών με Σκοπιανούς αστυνομικούς - Βίντεο

Μετά τις ένοπλες συρράξεις που διεξάγονται από το πρωϊ στην πόλη Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μεγάλης ομάδας ενόπλων Αλβανών ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ διέκοψε την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Ρωσία και επιστρέφει εσπευσμένα στα Σκόπια, όπου θα καλέσει το συμβούλιο ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

Ο κ.Ιβάνοφ ο οποίος παρέστη το πρωϊ στη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για την 70ή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας, ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο είχε σύντομη συνάντηση, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ. 
 

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Σερβία στα σύνορα με την ΠΓΔΜ εξαιτίας των συγκρούσεων στο Κουμάνοβο

Η Σερβία ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με την ΠΓΔΜ εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων στο Κουμάνοβο.

Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ με διαταγή του υπουργού Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη συνοριακή γραμμή με την ΠΓΔΜ, απέναντι από το Κουμάνοβο, για να αποτραπεί μεταφορά των συγκρούσεων εντός του εδάφους της Σερβίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Κουμάνοβο βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Σερβία.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ, ενισχύθηκαν, με 450 άνδρες και οι αστυνομικές δυνάμεις που διασφαλίζουν την ουδέτερη ζώνη στα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο, στη νότιο Σερβία. Η σερβική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει επανάληψη των επεισοδίων του 2001 όταν οι συγκρούσεις από την ΠΓΔΜ επεκτάθηκαν στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία. Εξαιτίας της κατάστασης στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκάλεσε για αύριο, το μεσημέρι, έκτακτο συμβούλιο του Γραφείου για τον συντονισμό δράσης των σωμάτων ασφαλείας.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση