Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φρίκη στο Σικάγο: Σκότωσαν έφηβη έγκυο και της πήραν το μωρό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 09:19 Φρίκη στο Σικάγο: Σκότωσαν έφηβη έγκυο και της πήραν το μωρό

Βγαλμένη από την πιο αρρωστημένη φαντασία η υπόθεση δολοφονίας 19χρονης εγκύου στο Σικάγο. Τη στραγγάλισαν για να της πάρουν το παιδί από τη μήτρα. Χαροπαλεύει το νεογέννητο. Θεωρείται εγκεφαλικά νεκρό. Μια μάνα και η κόρη της πίσω από το άγριο έγκλημα.

Μόνο σοκ προκαλεί η είδηση πως ένα έφηβη στο Σικάγο δολοφονήθηκε και της πήραν το μωρό από τη μήτρα! Μια μητέρα και η κόρη της ανάμεσα στους τρεις δράστες.

Θύμα της φρικιαστικής υπόθεσης στο Σικάγο είναι η 19χρονη Μαρλίν Οτσόα-Λόπες. Ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στις 23 Απριλίου. Η εξαφάνισή της εξιχνιάστηκε σχεδόν ένα μήνα μετά. Το άτυχο κορίτσι βρέθηκε νεκρό τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Είχε στραγγαλιστεί με καλώδιο και οι δράστες της πάρει από τη μήτρα της το αγέννητο παιδί της!

Ήδη έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε τρία πρόσωπα, ανάμεσά τους μια μητέρα και η κόρη της. Οι δυο γυναίκες είχαν παρασύρει τη 19χρονη Μαρλίν Οτσόα-Λόπες, λέγοντάς της πως θα της έδιναν ρούχα και βρεφικά είδη. Ήταν 23 Απριλίου όταν πήγε στο σπίτι τους. Δολοφονήθηκε πριν το μωρό αφαιρεθεί από τη μήτρα, διευκρίνισε η αστυνομία.

Το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι πιθανότητες να επιβιώσει μοιάζουν μηδαμινές. Κατά την εφημερίδα Chicago Sun-Times, το νεογέννητο είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Η Κλαρίσα Φιγκερόα, 46 ετών, και η κόρη της Ντεζιρέ, 24, κατηγορούνται για τον φόνο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο 40χρονος Πιοτρ Μπόμπακ, σύντροφος της Κλαρίσα Φιγκερόα σύμφωνα με την αστυνομία. Κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα.

Το κίνητρο της δολοφονίας της νεαρής δεν είναι ακόμη σαφές. Ενδέχεται οι γυναίκες να ήθελαν να μεγαλώσουν εκείνες το παιδί.

Πρόκειται για έναν «αηδιαστικό», «αληθινά φρικιαστικό» φόνο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγο, Έντι Τζόνσον. «Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι ζει η οικογένεια της κοπέλας», συνέχισε. «Θα γιόρταζε τη γέννηση ενός μωρού. Αντί γι’ αυτό, θρηνεί τον χαμό της μητέρας και πιθανόν και του μωρού», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατά τον υπαρχηγό της αστυνομίας Μπρένταν Ντίνιχαν, το θύμα «είχε αγοράσει ορισμένα άλλα βρεφικά είδη από το σπίτι της Κλαρίσας, την γνώριζε».

Την ημέρα της εξαφάνισης της Μαρλίν Οτσόα Λόπες, η Κλαρίσα Φιγκερόα είχε επικοινωνήσει μαζί της μέσω Facebook. Η νεαρή πήγε στο σπίτι της Φιγκερόα διότι την είχε διαβεβαιώσει πως θα της χάριζε βρεφικά ρούχα και άλλα είδη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την ίδια ημέρα, η Κλαρίσα Φιγκερόα τηλεφώνησε στη γραμμή των πρώτων βοηθειών και δήλωσε πως χρειαζόταν βοήθεια διότι ένα νεογέννητο δεν ανέπνεε.

πηγή: newsit.gr