Ισπανία: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 19:49 Ισπανία: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του στρατιωτικού αεροσκάφους Airbus A400M το οποίο συνετρίβη σε ένα χωράφι βόρεια του αεροδρομίου της Σεβίλλης στην πρώτη δοκιμαστική πτήση του, σκοτώνοντας τέσσερα από τα έξι μέλη του πληρώματός του. 

Τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν στους ερευνητές, ανέφερε σε μία ανακοίνωση η κυβέρνηση. Αργά χθες ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζήτησε από την Airbus τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια κατά τη διερεύνηση των αιτίων της συντριβής.

Η Βρετανία και η Γερμανία καθήλωσαν στο έδαφος τα αεροσκάφη A400M που έχουν παραλάβει, το νέο ευρωπαϊκό αεροσκάφος μεταφοράς στρατευμάτων και φορτίου, έπειτα από την πρώτη συντριβή στην οποία εμπλέκεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη σημαδευτεί από καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους.

Η Γαλλία θα κρατήσει προς το παρόν σε επιχειρησιακή λειτουργία τα έξι A400M που διαθέτει αλλά θα περιορίσει τη χρήση τους, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Άμυνας.
"Μόνο οι πτήσεις απώτατης σημασίας για επιχειρήσεις θα επιτραπούν", δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο τουρκικός στρατός καθήλωσε στο έδαφος προληπτικά τα δύο A400M που διαθέτει, ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο μία διαταγή του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα αεροπλάνα, που κοστίζουν το καθένα λίγο περισσότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ, συναρμολογούνται στη Σεβίλλη.
Δύο από τα μέλη του ισπανικού πληρώματος της δοκιμαστικής πτήσης παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.
Η Airbus διερευνά τις αιτίες της συντριβής, όπως και μία ομάδα την οποία έχει στείλει η ισπανική κυβέρνηση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση