Σκάνδαλο στην Αυστρία: Εφημερίδα της χώρας κληρώνει ένα Σαββατοκύριακο στην επίμαχη βίλα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 17:07 Σκάνδαλο στην Αυστρία: Εφημερίδα της χώρας κληρώνει ένα Σαββατοκύριακο στην επίμαχη βίλα

Η υπόθεση έφερε... έμπνευση για μια πρωτότυπη λοταρία.

Λοταρία με την οποία προσφέρει στους αναγνώστες της ένα Σαββατοκύριακο στη διάσημη (πλέον) βίλα στην Ίμπιζα, στην οποία τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο που ανάγκασε σε παραίτηση τον επικεφαλής του Κόμματος των Ελευθέρων (FPO), έπειτα από την πολιτική κρίση που προκάλεσε το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο επικεφαλής του, Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη θέση του αντικαγκελάριου, ξεκίνησε από σήμερα η εφημερίδα Österreich.

Η βίλα αυτή στην Ίμπιζα, η τιμή διαμονής στην οποία κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.100 ευρώ τη βραδιά στο Airbnb, διαθέτει τέσσερα διπλά υπνοδωμάτια με μπάνια και μια πισίνα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο, η ατραξιόν της για τους τυχερούς του διαγωνισμού αυτού θα είναι ο μεγάλος καφέ καναπές, πάνω στον οποίο ο Στράχε βιντεοσκοπήθηκε να προτείνει σε υποτιθέμενη ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη σημαντικές δημόσιες συμβάσεις, με αντάλλαγμα παράνομες χρηματοδοτήσεις.

Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε -δεν έχει αποκαλυφθεί από ποιους- μια βραδιά του Ιουλίου του 2017 που είχε διοργανωθεί στη βίλα αυτή, η οποία είχε νοικιαστεί ειδικά για να παγιδευτεί ο ηγέτης τότε του FPΟ και μετέπειτα αντικαγκελάριος της Αυστρίας. Η μετάδοσή του από τα γερμανικά ΜΜΕ την περασμένη Παρασκευή, μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ανάγκασε σε παραίτηση τον Στράχε από τα καθήκοντά του και διέλυσε τον συνασπισμό που είχε σχηματίσει με τους συντηρητικούς του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Στράχε κατήγγειλε μια «ύπουλη ενέργεια» εναντίον του και ανακοίνωσε ότι θέλει να καταθέσει μήνυση. Επίσης, ο παραιτηθείς αντικαγκελάριος ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Την προσεχή θα εξεταστεί πρόταση μομφής που κατατέθηκε από ένα οικολογικό κόμμα της αντιπολίτευσης κατά του Κουρτς. Ο καγκελάριος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις προσωπικότητες που θα αντικαταστήσουν τους υπουργούς του FPΟ, που παραιτήθηκαν ως τις πρόωρες εκλογές που πυροδότησε αυτή η κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση