Αυστραλία: Ο έφηβος που έριξε αβγό σε ακροδεξιό πολιτικό, στηρίζει τα θύματα του Κράιστσερτς!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 00:40 Αυστραλία: Ο έφηβος που έριξε αβγό σε ακροδεξιό πολιτικό, στηρίζει τα θύματα του Κράιστσερτς!

Ο έφηβος Αυστραλός που έριξε ένα αβγό σε έναν ακροδεξιό πολιτικό της χώρας του, δώρισε όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη στήριξή του στα θύματα του ρατσιστικού μακελειού στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Αυστραλός έφηβος που έχει πάρει το παρατσούκλι “Egg boy” για την πράξη του πρόσφερε όλα τα χρήματα – 100.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 62.000 ευρώ) – που συγκέντρωσαν υποστηρικτές του για να πληρώσει τα νομικά του έξοδα σε μια οργάνωση που στηρίζει τα θύματα της σφαγής σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς.

Ο 17χρονος Γουίλ Κόνολι έγινε γνωστός όταν έριξε ένα αβγό στον ακροδεξιό Αυστραλό πολιτικό Φρέιζερ Άνινγκ, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά την τραγωδία δήλωσε ότι η αιτία για το μακελειό που εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάρτιο είναι το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία επέτρεψε να μπουν στο έδαφός της “φανατικοί μουσουλμάνοι”.

Πρόκληση για Κράιστσερτς και τιμωρία για τον Άνιγκ

Ο Άνινγκ, που έχασε την έδρα του στη Γερουσία στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες, χαστούκισε τον Κόνολι δύο φορές.

Χθες Τρίτη ο 17χρονος ανακοίνωσε ότι δώρισε όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω μιας διαδικτυακής εκστρατείας σε μια οργάνωση για τη στήριξη των θυμάτων του μακελειού, καθώς δεν χρειάστηκε να πληρώσει νομικά έξοδα αφού η αστυνομία περιορίστηκε να του απευθύνει απλώς μία προειδοποίηση.

“Δεν ήταν δικά μου για να τα κρατήσω”, έγραψε στο Ιnstagram. “Προς τα θύματα της τραγωδίας, ελπίζω με όλη μου την καρδιά αυτό να μπορέσει να σας προσφέρει κάποια ανακούφιση”, πρόσθεσε.

Στις 15 Μαρτίου ο ακροδεξιός Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ επιτέθηκε με ημιαυτόματα όπλα εναντίον των πιστών που βρίσκονταν σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 51 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση