Ινδία: 17 νεκροί από το δεύτερο σεισμό στο Νεπάλ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 17:54 Ινδία: 17 νεκροί από το δεύτερο σεισμό στο Νεπάλ

Δεκαεπτά νεκροί στην περιοχή Bihar, στην Ινδία, ύστερα από το δεύτερο σεισμό που συνέβη στο Νεπάλ. Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα.

Ο δεύτερος σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε το  Νεπάλ έπληξε σημαντικά την Ινδία. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 νεκρούς έως τώρα στην περιοχή Bihar αλλά και για κτίρια που κατέρρευσαν, ανάμεσα τους και ένα σχολείο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τις επόμενες 48ώρες, ενώ ο επικεφαλής υπουργός, Nitish Kumar, συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το πώς θα διαχειριστούν οι φορείς αυτή τη κρίση.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ινδίας, Rajnath Singh, δήλωσε ότι:'' Το υπουργείο συλλέγει πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε ζημιά από τον σεισμό''.

Οι άνθρωποι μετά το σεισμό έσπευσαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές, όπως κοντά στο Νέο Δελχί.

Οι μνήμες από τον φονικό σεισμό των 7.9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 25 Απριλίου είναι ακόμα φρέσκες, με τον κόσμο στις γύρω περιοχές να είναι αναστατωμένος.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών συνολικά υπολογίζεται στους 60 , ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.100.

Πηγή: hindustantimes.com

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση