“Φίλοι” και πάλι Τραμπ – Μακρόν για να αντιμετωπίσουν το Ιράν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 18:21 “Φίλοι” και πάλι Τραμπ – Μακρόν για να αντιμετωπίσουν το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμ και ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως τα... ξαναβρήκαν καθώς πλέον έχουν ως κοινό στόχο την αντιμετώπιση του Ιράν.

Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις τόσο του Τραμπ όσο και του Μακρόν πριν τις διμερείς συνομιλίες στην Καν της δυτικής Γαλλίας, αφού συμμετείχαν σε τελετή για την 75η επέτειο της D-Day, της συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία.

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται τον κοινό στόχο να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και χρειάζονται νέες διεθνείς διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ντόναλντ Τραμππ από την άλλη αφού κατηγόρησε την Τεχεράνη πως «προωθεί την τρομοκρατία» σε όλη τη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως το Ιράν αποτυγχάνει ως χώρα μετά τις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις, πρόσθεσε όμως ότι είναι έτοιμος να μιλήσει στους Ιρανούς.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ακόμη πως θα αποφασίσει, αν θα επιβάλει δασμούς ύψους άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα, μετά τη συνάντηση των ηγετών των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, της Ομάδας των Είκοσι (G20), που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας.

«Θα πάρω μια απόφαση μέσα στις δύο ερχόμενες εβδομάδες, μετά την G20. Θα συναντήσω τον πρόεδρο Σι, θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Μακρόν.

Ακόμη διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις του με τον Γάλλο ομόλογό του είναι «εξαιρετικές».

«Οι σχέσεις ανάμεσά μας και αυτές ανάμεσα στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον Μακρόν στην Καν. «Είμαι προσηλωμένος στην ιστορική σχέση» ανάμεσα στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», του απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση