Google: Προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για την απαγόρευση στη Huawei

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 15:56 Google: Προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για την απαγόρευση στη Huawei

«Σε ρίσκο η εθνική ασφάλεια» γράφουν οι Financial Times.

Η Google της Alphabet προειδοποίησε ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει με την απαγόρευση της Huawei Technologies, υπάρχει το ρίσκο να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Η κίνηση της Google έρχεται την ώρα που οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιβάλλουν εκατέρωθεν δασμούς σε μια διαμάχη για τις αθέμιτες, όπως τις χαρακτηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, εμπορικές πρακτικές της Κίνας.

Ενώ οι κυρώσεις αναμένεται να πλήξουν τη Huawei βραχυπρόθεσμα, ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αναγκαστεί η εταιρία --και άλλες κινεζικές εταιρίες-- να γίνει πιο αυτάρκης αναπτύσσοντας περισσότερες εγχώριες τεχνολογίες και πλήττοντας την κυρίαρχη θέση αμερικανικών εταιριών, όπως της Google, μακροπρόθεσμα.

Η Google ανησυχεί ιδιαίτερα ότι δεν θα της επιτραπεί να αναβαθμίσει το λειτουργικό της σύστημα Android operating σε smartphones της Huawei, κάτι που υποστηρίζει η Google ότι θα οδηγήσει την κινεζική εταιρία να αναπτύξει τη δική της έκδοση λογισμικού, ανέφερε η εφημερίδα FT, επικαλούμενη πρόσωπα που έχουν ενημερωθεί για τις ανησυχίες της Google.

Ο αμερικανικός κολοσσός υποστήριξε ότι μια τροποποιημένη από τη Huawei εκδοχή του Android θα είναι πιο ευάλωτη σε χάκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση