Δείτε πώς αυτός ο άνδρας, από θυρωρός, απέκτησε περιουσία $6 δισ.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 18:20 Δείτε πώς αυτός ο άνδρας, από θυρωρός, απέκτησε περιουσία $6 δισ.

Το 1981, ή Jin Sook και ο Do Won η αλλιώς «Don» έφυγαν από την Νότια Κορέα για να εγκατασταθούν στο Λος Άντζελες με απώτερο στόχο να κυνηγήσουν το λεγόμενο αμερικανικό όνειρο.

Το ζευγάρι σε ηλικία και οι δύο 26 ετών έφτασε στην Καλιφόρνια χωρίς χρήματα, χωρίς πτυχία και χωρίς να μιλάνε καλά αγγλικά, αλλά αποφασισμένοι να πετύχουν και να βγάλουν τα λεφτά που θα τους εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή.

Αρχικά, τα πράγματα ήταν δύσκολα γι΄αυτούς. Για τρία χρόνια, ο Don εργάστηκε ως θυρωρός, ως υπάλληλος σε εργοστάσιο φυσικού αερίου, σε καφετέρια, προκειμένου να τα βγάζουν πέρα.

Στη συνέχεια, μια απλή παρατήρηση πυροδότησε μια εντυπωσιακή μεταστροφή προς την κατεύθυνσή που θα τους έκανε τελικά... δισεκατομμυριούχους.

«Παρατήρησα τους ανθρώπους που οδηγούσαν τα ωραιότερα αυτοκίνητα και είδα ότι όλοι ασχολιόντουσαν με εταιρείες ενδυμάτων» υποστήριξε το ζευγάρ σε συνέντευξή τους στους LA Times.

Η διαπίστωση αυτή τους οδήγησε να ανοίξουν ένα 900 τετραγωνικών ποδιών κατάστημα ρούχων στο Λος Άντζελες το 1984. Το ονόμασαν «Fashion 21».

Ήδη από το πρώτο έτος τα έσοδα από τις πωλήσεις άγγιξαν τα 700.000 δολάρια.

Μετά από αυτήν την αρχική επιτυχία, το ζευγάρι αποφάσισε να επεκτείνει την εταιρεία ανοίγοντας νέα καταστήματα κάθε έξι μήνες. Στη συνέχεια, αποφάσισαν αν αλλάξουν το όνομα των καταστημάτων σε «Forever 21».

453353648-1

Σήμερα, υπάρχουν 600 καταστήματα με έσοδα 4,4 δισ. περίπου δολάρια από τις πωλήσεις και η εκτιμώμενη καθαρή αξία που κερδίζουν αγγίζει τα 6,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Το «Forever 21» παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση, με τον Do Won να είναι CEO και
την Jin Sook να εργάζεται ως εμπορική διευθύντρια. Οι δύο κόρες τους, διαδραματίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στην εταιρεία. Η μεγαλύτερη κόρη τους η Linda, ασχολείται με το μάρκετινγκ, ενώ η Esther εποπτεύει τα οπτικά στοιχεία της μάρκας.

Ο Don με τις δύο του κόρες

b9afa756-5143-4dfc-a708-79a22346776b-620x372

«Είναι σημαντικό οι κόρες μου να μάθουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά. Έτσι, η γυναίκα μου και εγώ τις βάλαμε στην εταιρεία», είπε Don στο περιοδικό LA Times.

Το Forever 21 αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους φιλοδοξούν και ονειρεύονται να κάνουν κάτι μεγάλο στη ζωή τους αλλά διστάζουν να πάρουν την μεγάλη απόφαση και να τολμήσουν.

 

newmoney.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση