Έβερεστ: 885 ορειβάτες "μοιράστηκαν" τη κορυφή του μέσα στο 2019

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 18:58 Έβερεστ: 885 ορειβάτες "μοιράστηκαν" τη κορυφή του μέσα στο 2019

Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ, που ανερχόταν σε 807 ανθρώπους

Οκτακόσιοι ογδόντα πέντε ορειβάτες κατάφεραν να φθάσουν στην κορυφή του Έβερεστ το 2019, έπειτα από μια τουριστική σεζόν που σηματοδοτήθηκε από κυκλοφοριακή συμφόρηση και τον θάνατο 11 ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ, που ανερχόταν σε 807 ανθρώπους.

Ακολουθώντας τη διαδρομή του Νεπάλ, που είναι η πλέον πολυσύχναστη, 644 άνθρωποι κατέκτησαν τη «στέγη» του κόσμου, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων, ήτοι 81 περισσότεροι σε σύγκριση με το 2018, ανακοίνωσαν οι αρχές του Νεπάλ.

Διακόσιοι σαράντα ένας άνθρωποι, ήτοι τρεις λιγότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, διέσχισαν την κινεζική πλευρά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η φετινή ανοιξιάτικη σεζόν είναι η φονικότερη στο Έβερεστ από το 2015, όταν ένας ισχυρός σεισμός προκάλεσε χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι στον καταυλισμό βάσης. Κατά μέσο όρο, 5 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο Έβερεστ.

Φέτος, επίσης, στη «ζώνη του θανάτου», οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν εντυπωσιακά μποτιλιαρίσματα, με τις εικόνες αυτές να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση