Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκβιάζει με την Αμμόχωστο η Τουρκία: Η τουρκοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνα για άνοιγμά της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 23:05 Εκβιάζει με την Αμμόχωστο η Τουρκία: Η τουρκοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνα για άνοιγμά της

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε ότι η εν λόγω μελέτη θα λάβει υπόψη της τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών, τα οποία θα αντιμετωπισθούν αμερόληπτα. Για 42 χρόνια ο τουρκικός στρατός κρατά κλειστή την περιοχή και ουδείς επιτρέπεται να εισέλθει σε αυτήν. Νέα NAVTEX από τους Τούρκους και άσκηση με πραγματικά πυρά.

Το "Υπουργικό Συμβούλιο" των τουρκοκυπρίων ενέκρινε σήμερα διορισμό ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα διεξάγει μελέτη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στην Κύπρο.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος έκανε λόγο για βήμα του ψευδοκράτους προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της Αμμοχώστου. Μάλιστα ο κ. Οζερσάι, ανέφερε ότι η εν λόγω μελέτη θα λάβει υπόψη της τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών, τα οποία θα αντιμετωπισθούν αμερόληπτα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, η τ/κ πλευρά απέρριψε παρόμοια εισήγηση της ε/κ πλευράς, η οποία τύγχανε της έγκρισης των Ηνωμένων Εθνών. Όλα αυτά την ώρα που ο Πορθητής έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο γεώτρησης φθάνοντας σε βάθος 3.000 μέτρων.

Την Τρίτη το πρωί ανακοινώθηκε επίσης από την Άγκυρα πως την Πέμπτη που μας έρχεται, 20 Ιουνίου, αποπλέει από τα νότια παράλια της Τουρκίας το έτερο γεωτρύπανο "Γιαβούζ", το οποίο με βάση τις οδηγίες θα επιχειρήσει γεώτρηση σε θαλάσσια περιοχή που έχει οριοθετηθεί από τη λεγόμενη Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, δηλαδή το ψευδοκράτος.

Ακόμη, την Πέμπτη η Τουρκία θα κάνει άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, και γι αυτό το λόγο εκδόθηκε NAVTEX.

Η Αμμόχωστος έχει χαρακτηριστεί πόλη-φάντασμα, αφού από τις 14 Αυγούστου του 1974 οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοί της έχουν εκδιωχθεί, και από τότε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει κλειστό και ερημωμένο, με τον κατοχικό στρατό να μην επιτρέπει την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων του, παρά τα σχετικά ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

πηγή: news247.gr