Εκθεση ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι: Στοιχεία εμπλοκής του Πρίγκιπα Σαλμάν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 13:46 Εκθεση ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι: Στοιχεία εμπλοκής του Πρίγκιπα Σαλμάν

O ΟΗΕ μιλά για αξιόπιστα στοιχεία που αξίζουν διερεύνησης ως προς την περαιτέρω ατομική ευθύνη αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας στη δολοφονία Κασόγκι.

Κόλαφος για τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας και συγκεκριμένα του Πρίγκιπα Σαλμάν στην δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είναι η έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

H  ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ ζητά από τις χώρες-μέλη του οργανισμού να να διευρύνουν τις κυρώσεις για να συμπεριλάβουν τον Πρίγκιπα Σαλμάν και τα περιουσιακά του στοιχεία, έως ότου καταφέρει να αποδείξει ότι δεν έχει καμία ευθύνη.

«Ο Κασόγκι ήταν το θύμα μιας εκ προθέσεως προμελετημένης εκτέλεσης, μιας δολοφονίας για την οποία το κράτος της Σαουδικής Αραβίας είναι υπεύθυνο βάσει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει η έκθεση  "Υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που δικαιολογούν την περαιτέρω διερεύνηση της ατομικής ευθύνης υψηλού επιπέδου των Σαουδαραβών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα. Η έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν επαρκή αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με την ευθύνη του Πρίγκιπα Σαλμάν, γεγονός που απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση