Κωνσταντινούπολη: Προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου -Ηττα Ερντογάν προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 22:17 Κωνσταντινούπολη: Προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου -Ηττα Ερντογάν προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, στη νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, το ποσοστό του Εκρέμ Ιμάμογλου εκτιμάται στο 54% και για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στο 45%.

Σε προεκλογικό πυρετό ο Ερντογάν

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν συνεχώς προβάδισμα του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος πρόεδρος πήρε την απόφαση, να κάνει προεκλογικές ομιλίες υπέρ του υποψηφίου του μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας την Τετάρτη στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες» και απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς».

Ο Ιμάμογλου το πρόσωπο της αντιπολίτευσης του Ερντογάν

Υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Ιμάμογλου ξεπέρασε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον Γιλντιρίμ με λιγότερες από 13.000 ψήφους, πολύ μικρή διαφορά στην κλίμακα της τουρκικής μεγαλούπολης των 15 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμοσυντηρητικούς εδώ και 25 χρόνια. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ακυρώθηκε έπειτα από μπαράζ ενστάσεων του κυβερνώντος κόμματος.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ποντάρει πολύ στην δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, διότι η πόλη δίνει στον δήμαρχό της πολύ σημαντικούς πόρους και μία πρώτης τάξεως πολιτική πλατφόρμα.


Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση