Σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Κάρολο και την Καμίλα - 6 συλλήψεις - Βρήκαν βόμβες και όπλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 11:29 Σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Κάρολο και την Καμίλα - 6 συλλήψεις - Βρήκαν βόμβες και όπλα
Σε 6 συλλήψεις ρεπουμπλικανών για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα προχώρησαν οι ιρλανδικές αρχές.
 
Οι αστυνομικοί εντόπισαν μια κρύπτη με βόμβες και όπλα κοντά στο σημείο που πρόκειται να επισκεφθούν στις 19 Μαΐου ο πρίγκιπας της Ουαλίας με τη σύζυγό του στα πλαίσια 4ήμερης επίσκεψης στην Ιρλανδία για να αποτίσουν φόρο τιμής στον λόρδο Mountbatten.
 

Οι 6 άντρες, ηλικίας 21 έως 62 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης και κρατούνται σε 4 διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα.

Οι τέσσερις ύποπτοι, που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον Real IRA, συνελήφθησαν στο Co Louth και ανακρίνονται ως μέλη παράνομης οργάνωσης και για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Οι αξιωματικοί επιβεβαίωσαν ότι εντόπισαν μια "ύποπτη συσκευή" από ένα σημείο στο Wexford που σχετίζεται με τις συλλήψεις.
 

Σε άλλα σημεία βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, με τους πυροτεχνουργούς να προσπαθούν να τους απασφαλίσουν.

Οι 2 άλλοι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον Real IRA, συνελήφθησαν κοντά στο Sligo Racecourse στο Co Leitrim, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν ένα όπλο και έναν ύποπτο εξοπλισμό παρασκευής βομβών σε ένα όχημα.

Η αστυνομία έκανε εφόδους σε 20 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα μετά από επιχείρηση παρακολούθησης που βρίσκεται σε εξέλιξη τους 2 τελευταίους μήνες.

Οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ιστορικού ταξιδιού του πρίγκιπα της Ουαλίας στην Ιρλανδία όπου θα επισκεφθεί το Mullaghmore, Co Sligo, όπου δολοφονήθηκε ο νονός του, λόρδος Mountbatten, από τον IRA το 1979.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν η βασιλική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τις συλλήψεις, αλλά το βασιλικό ζεύγος επρόκειτο να φτάσει στην Ιρλανδία στις 19 Μαΐου.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση