Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά για θυσίες:Δεν κερδίζω περισσότερα χρήματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 18:12 Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά για θυσίες:Δεν κερδίζω περισσότερα χρήματα

Ο νικητής της μάχης στους Τόρις θα ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μπέρδεψε τα λόγια του σήμερα όταν ρωτήθηκε εάν στην καριέρα του έβαλε στην άκρη το προσωπικό του συμφέρον, λέγοντας ότι θυσίασε έναν μεγαλύτερο μισθό, αλλά και τη δυνατότητα να ολοκληρώσει ένα βιβλίο για τον Σαίξπηρ.

Σε μια προεκλογική εκδήλωση με στόχο να κερδίσει την υποστήριξη των μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, που εν τέλει θα αποφασίσουν ποιος θα γίνει πρωθυπουργός αργότερα αυτό τον μήνα, ο Τζόνσον πιάστηκε απροετοίμαστος όταν ρωτήθηκε πότε άφησε στην άκρη «το δικό του συμφέρον για το καλό της χώρας».

«Είναι μια καλή ερώτηση, και προφανώς δημιουργεί αμηχανία, αλλά είναι αλήθεια, ότι είναι προφανώς δυνατόν να βγάζει κανείς περισσότερα χρήματα με το να μην είναι πολιτικός πλήρους απασχόλησης», δήλωσε σε συγκέντρωση στην βορειοανατολική Αγγλία.

Ύστερα από μία παύση, πρόσθεσε: «Και….το ότι είμαι πολιτικός πλήρους απασχόλησης σημαίνει ότι δεν θα μπορέσω, για παράδειγμα, να ολοκληρώσω γρήγορα ένα βιβλίο για τον Σαίξπηρ που ετοιμάζω».

Η ομάδα συμβούλων του Τζόνσον παρακολουθεί με προσοχή τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου --που σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων είναι το φαβορί στη μάχη για την ηγεσία των Τόρις έναντι του αντιπάλου του και υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ-- προκειμένου να συγκρατούν την τάση του να αυτοσχεδιάζει.

Μέχρι στιγμής, οι γκάφες που έχουν σημαδέψει τη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών ήταν περιορισμένες, και ακόμα τα σχόλιά του για μεγαλύτερες αποδοχές και την ολοκλήρωση του βιβλίου δεν φάνηκαν να πλήττουν τη στήριξη προς το πρόσωπό του.

«Ο Μπόρις είναι ηγέτης, ο Τζέρεμι είναι του έργου», δήλωσε ο Τζον Πόλοκ, μέλος του Συντηρητικού κόμματος. «Ο Μπόρις δεν χρειάζεται να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, αρκεί να βάζει τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο νικητής της μάχης στους Τόρις θα ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση