Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Βρετανίας για τον Βρετανό πρέσβη που «έθαβε» τον Τραμπ σε υπομνήματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 23:01 Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Βρετανίας για τον Βρετανό πρέσβη που «έθαβε» τον Τραμπ σε υπομνήματα

Ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη δημοσιοποίηση τηλεγραφημάτων του Βρετανού πρέσβη – Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ ανέλαβε να απαντήσει στον Τραμπ και να στηρίξει τον πρέσβη

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βρετανία, μετά την δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων, στα οποία ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον, Κιμ Ντάροκ σχολιάζει τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντάροκ χαρακτήρισε «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» τον Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική».

Οι χαρακτηρισμοί δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Ντόναλντ Τραμπ που πέρασε στην αντεπίθεση και επανέλαβε ότι «ο παλαβός πρεσβευτής» είναι «ένας πολύ ηλίθιος τύπος». Συνέχισε δε με πυρά κατά της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή». 

«Ντόναλντ Τραμπ, οι φίλοι μιλούν ειλικρινά, οπότε αυτό θα κάνω κι εγώ: αυτά τα σχόλια είναι ασεβή και εσφαλμένα προς την πρωθυπουργό μας και τη χώρα μας», τόνισε ο Τζέρεμι Χαντ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι διπλωμάτες σας δίνουν ιδιωτικά τις απόψεις τους στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέομ και το ίδιο κάνουν οι δικοί μας!».

Ο αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον για τη διαδοχή της Μέι, δεσμεύτηκε ότι αν γίνει πρωθυπουργός, ο πρέσβης Κιμ Ντάροκ θα παραμείνει στο πόστο του.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση