Ερντογάν: Πορθητής και Γιαβούζ ξεκινούν, όλοι έχουν δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 10:34 Ερντογάν: Πορθητής και Γιαβούζ ξεκινούν, όλοι έχουν δικαιώματα

«Εμείς δεν μπαίνουμε στα χωράφια άλλων εκεί. Τα βήματα που κάνουμε είναι για την προστασία των δικαιωμάτων των Τούρκων αδελφών μας στη βόρεια Κύπρο», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα και στο θέμα της ανατ. Μεσογείου, υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία βρίσκεται εκεί για να προασπίσει τα δικαιώματα των Τούρκων ‘αδελφών’ της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Από τη μία πλευρά συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή, από την άλλη τα γεωτρύπανά μας έχουν κατευθυνθεί ήδη στην περιοχή. Και ο Πορθητής, και το Γιαβούζ αυτή τη στιγμή ξεκινούν τις εργασίες τους. Εμείς δεν μπαίνουμε στα χωράφια άλλων εκεί. Ειδικά εκεί τα βήματα που κάνουμε είναι για την προστασία των δικαιωμάτων των Τούρκων αδελφών μας στη βόρεια Κύπρο. Εκεί έχουν δικαίωμα όλοι όσοι ζουν στην Κύπρο. Και ποιο είναι αυτό το δικαίωμα; Όλοι τους εκεί έχουν ίσα δικαιώματα είτε αφορά πετρέλαιο είτε αφορά ο,τιδήποτε άλλο βγαίνει από τη θάλασσα και εμείς κινούμαστε για να προστατεύσουμε αυτό το δικαίωμά τους», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση