Η 23χρονη που πληρώνεται για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 09:36 Η 23χρονη που πληρώνεται για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!
Ορισμένες φορές πέφτει για ύπνο και δεν ξέρει που θα βρίσκεται την επόμενη μέρα, καθώς ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και πληρώνεται για αυτό.
 
Η 23χρονη Brooke Saward γυρίζει όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας μόνη της από τον Ιανουάριο του 2014.

Αυτό που για τους περισσότερους θα φάνταζε όνειρο, αποτελεί τρόπο ζωής για την Αυστραλή Brooke Saward.
 

Ταξιδεύοντας από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια προσοδοφόρα καριέρα από τα ταξίδια.

Όλα ξεκίνησαν όταν την ημέρα της αποφοίτησής της από το Πανεπιστήμιο αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Λονδίνο και δεν κοίταξε πίσω.
 

Επισκέφθηκε σχεδόν 50 χώρες, με τα ταξίδια της να έχουν προσελκύσει τα βλέμματα και την 23χρονη να έχει περισσότερους από 320 ακόλουθους στο Instagram, το Facebook και το Snapchat.

Μοιράζεται τις εμπειρίες από τα ταξίδια της στο προσωπικό της blog World of Wanderlust, συγκεντρώνοντας 950.000 page views τον μήνα.
 

"Πέρυσι είχα προγραμματίσει τα ταξίδια μου 3 - 4 μήνες νωρίτερα. Διαπίστωσα ότι αυτό με περιορίζει. Πάντα ήξερα τι θα έκανα την επόμενη μέρα για τους επόμενους μήνες.

Φέτος αποφάσισα πως ήθελα να κάνω σχέδια. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να μην ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη εβδομάδα.
 

Μου προσέφεραν δουλειά στη Ζιμπάμπουε, αλλά δεν γινόταν να τα καταφέρω με τις πτήσεις και έτσι έμεινα στο Γιοχάνεσμπουργκ για λίγες μέρες", σημείωσε μιλώντας στην Daily Mail Australia.

Το 50% των ταξιδιών της είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, με το υπόλοιπο 50% των ταξιδιών της να χρηματοδοτούνται από τουριστικούς φορείς, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις που με προσκαλούν σε έναν προορισμό για να το καλύψε στο blog μου και τα social media.
 

Στην αρχή είχε μαζέψει χρήματα για τα ταξίδια της, αλλά σύντομα έπρεπε να βρει τρόπους να κερδίζει τα προς το ζην.

Παρατηρώντας τις τακτικές άλλων blog, βγάζει πλέον ένα εισόδημα από τις διαφημίσεις και τα σχετικά links.
 

"Τα καπέλα είναι το στοιχείο μου! Κάθε φορά βάζω link για το καπέλο που φοράω και οι άνθρωποι κάνουν κλικ και το αγοράζουν, κερδίζω ένα τμήμα των χρημάτων".

Τα eBooks The World of Wanderlust Story, How To Create A Successful Blog και The Solo Travel Guidebook της αποφέρουν επίσης χρήματα.
 

"Το ταξίδι μου από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες χρηματοδοτήθηκε από το Skyscanner. Κάλυψαν τα έξοδά μου και επίσης μου έδωσαν ορισμένα χρήματα για να ξοδέψω.

Όταν βγάζω χρήματα από χορηγούς, βάζω κάποια στην άκρη για να χρηματοδοτώ τα επόμενα ταξίδια μου.
 

Βγάζω αρκετά για να καλύπτω τα ταξίδια μου και θα ήθελα να αποταμιεύω περισσότερα αν δεν έκανα όσα έκανα".

Ενώ δεν της λείπουν οι εμπειρίες, δεν σπαταλά χρήματα σε άγριες νύχτες διασκέδασης, μένοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της.
 

"Είμαι πολύ ήρεμη για 23χρονη. Δεν βγαίνω έξω ούτε πίνω. Όταν επιστρέφω σπίτι μου στην Τασμανία, θα βγω με τους φίλους μου, αλλά όταν είμαι μόνη σε μια ξένη χώρα δεν βγαίνω.

Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι χάνω πολλά, αλλά αισθάνομαι πως έχω ευθύνες. Υπάρχουν πολλοί νέοι που διαβάζουν το blog μου και ακολουθούν αυτά που κάνω.
 

Προσπαθώ συνειδητά να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Ούτως ή άλλως διασκεδάζω πολύ και νηφάλια".

Έτσι όταν βραδιάζει, επιστρέφει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της για να διαχειριστεί τις αναρτήσεις στο blog της και να επεξεργαστεί φωτογραφίες και βίντεο.
 

"Το χειρότερο είναι όταν βλέπεις τι συμβαίνει πίσω στο σπίτι μέσω Facebook. Οι άνθρωποι στην Τασμανία τείνουν να παντρεύονται αρκετά νέοι και η καλύτερή μου φίλη από το σχολείο έχει ένα παιδάκι 2 ετών που έχω χάσει και τις 2 φορές τα γενεθλιά του. Τότε σου λείπει το σπίτι σου". 
 

Τα ταξίδια βέβαια είχαν αντίκτυπο και στην προσωπική της ζωή, με την 23χρονη να αποκαλύπτει πως δεν είχε βγει ραντεβού ή φιλήσει κάποιον νεαρό τον τελευταίο χρόνο.

Αυτό όμως άλλαξε τα Χριστούγεννα όταν επέστρεψε στο πατρικό της και ερωτεύτηκε το αγόρι της διπλανής πόρτας.
 

Έχουν πλέον σχέση εξ αποστάσεως και τον συνάντησε πρόσφατα στο Λος Άντζελες όπου πέρασε λίγες ημέρες μαζί του.

"Ταξίδεψα σε 6 ηπείρους το 2014 και δεν γνώρισα ούτε έναν άντρα και τον γνώρισα όταν γύρισα σπίτι μου. Μένει σε απόσταση 10 λεπτών από το σπίτι μου".
 

Αποκάλυψε ότι της ήταν πολύ δύσκολο να μάθει να αντιμετωπίζει το "τέρας" της κριτικής από τους 153.000 ακολούθους της στο Instagram, υποστηρίζοντας ωστόσο πως το 90% είναι υποστηρικτικοί.

"Μερικές φορές έχεις μια κακή μέρα και κάποιος θα βρεθεί να πει κάτι κακό. Οι άνθρωποι μπορούν να σου επιτεθούν προσωπικά για μια απόφαση που πήρες ή μια φωτογραφία που ανέβασες. Μπορεί να είναι συντριπτική η κριτική".
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση