Ο Κιμ Γιονγκ -Ουν επιθεώρησε ένα νέο υποβρύχιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 13:52 Ο Κιμ Γιονγκ -Ουν επιθεώρησε ένα νέο υποβρύχιο

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν επιθεώρησε ένα νέο υποβρύχιο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο οπλικό του σύστημα, μία εβδομάδα αφού η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε κατά των επικείμενων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Νότιας Κορέας και ΗΠΑ. Το υποβρύχιο θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Θάλασσα, που ονομάζεται και Θάλασσα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες για το οπλικό του σύστημα ή για τον χώρο που έγινε η επιθεώρηση.

«Ο Ανώτατος Ηγέτης ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες για τα επιχειρησιακά και τακτικά δεδομένα (του υποβρυχίου) και το οπλικό του σύστημα», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει μεγάλο στόλο υποβρυχίων, όμως μόνο ένα από αυτά είναι γνωστό ότι μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας επεσήμανε ότι η Σεούλ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το υποβρύχιο αυτό σχεδιάστηκε για να φέρει πυραύλους.

Στο μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Σεούλ και Ουάσινγκτον ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην επανάληψη του διαλόγου με τις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως ακυρώσει το μορατόριουμ που έχει επιβάλει στις δοκιμές βαλλιστικών και πυρηνικών πυραύλων.

Τον προηγούμενο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ συμφώνησαν κατά την αιφνιδιαστική τους συνάντηση στην απιστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να ξεκινήσουν και πάλι τον διμερή διάλογο. Ωστόσο δεν έχει συμφωνηθεί κάποια ημερομηνία για αυτό.

Σχεδόν 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα και τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία διεξάγουν μαζί με δεκάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες στρατιώτες δεν έχουν πάψει ποτέ να ενοχλούν την Πιονγκγιάνγκ.

Το εύρος των γυμνασίων αυτών, που είναι προγραμματισμένα για τον Αύγουστο, περιορίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα, όμως η χώρα κατήγγειλε την «ξεκάθαρη παραβίαση» της κοινής ανακοίνωσης που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2018 στη Σιγκαπούρη από τον Τραμπ και τον Κιμ κατά την πρώτη τους συνάντηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση