Αποχωρεί από το Charlie Hebdo ο σκιτσογράφος Luz -Δεν αντέχει την πίεση μετά τις επιθέσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 11:40 Αποχωρεί από το Charlie Hebdo ο σκιτσογράφος Luz -Δεν αντέχει την πίεση μετά τις επιθέσεις

Ο σκιτσογράφος του Charlie Hebdo Ρενάλ Λουζιέ, "Luz", ο οποίος φιλοτέχνησε το πρώτο εξώφυλλο μετά την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα -τον προφήτη Μωάμεθ να κλαίει κρατώντας στο χέρι του ένα χαρτί που γράφει Je suis Charlie με τίτλο «Όλα Συγχωρούνται»- ανακοίνωσε ότι αποχωρεί γιατί δεν αντέχει άλλο την πίεση.

Ο Λουζ, ο οποίος επέζησε της αιματηρής επίθεσης ισλαμιστών στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας στο Παρίσι, ανακοίνωσε την απόφασή του με συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation- το έντυπο που βοήθησε την Charlie Hebdo να κυκλοφορήσει και πάλι στον απόηχο της επίθεσης με τους 12 νεκρούς.

«Κάθε τεύχος ήταν ένα μαρτύριο γιατί οι άλλοι δεν βρίσκονται πια εδώ», δήλωσε ο Λουζ, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή του να μη σκιτσάρει ξανά τον προφήτη Μωάμεθ επειδή βαρέθηκε αυτό το θέμα.

Οι σημαντικότεροι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε για την απόφασή του ήταν η πίεση της δουλειάς έπειτα από τις επιθέσεις και η υπερβολική ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης.

O Luz στη φωτογράφηση για τη Liberation

 

Πηγή:iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση