Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 13:28 Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ

Η αεροπορική κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σήμερα Πέμπτη έπειτα από τη δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε στο κύριο σύστημα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με κηροζίνη που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μείνουν στο αεροδρόμιο χθες.
 

Η ολλανδική εταιρία KLM, θυγατρική της Air France, η κύρια αεροπορική εταιρία στο Σχίπχολ, ανέφερε ότι ακύρωσε 61 πτήσεις προς και από το Άμστερνταμ σήμερα μετά τα προβλήματα σε περίπου 200 πτήσεις χθες.

Πολλές πτήσεις από το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης καθυστέρησαν σήμερα το πρωί καθώς οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούσαν να επαναπρογραμματίσουν τα δρομολόγιά τους.

«Πολλοί επιβάτες πρέπει να βρουν νέες πτήσεις, κάτι που είναι κάπως σαν παζλ» δήλωσε εκπρόσωπος του Σχίπχολ.

«Οι άνθρωποι σιγά σιγά παίρνουν τον δρόμο τους αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πολύς συνωστισμός στο αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Τα προβλήματα στο Σχίπχολ προκλήθηκαν από μια δυσλειτουργία στα συστήματα εφοδιασμού των αεροσκαφών με κηροζίνη, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να μην μπορούν να εφοδιαστούν με το καύσιμο που χρειάζονταν για να αναχωρήσουν.

Το αεροδρόμιο ανέφερε ότι όλα τα προβλήματα με το σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμων επιλύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και ότι οι πτήσεις θα επαναληφθούν σταδιακά.

Αυτή η εβδομάδα είναι μια από τις πολυάσχολες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στο Σχίπχολ, με περίπου 225.000 επιβάτες να έχουν προγραμματίσει ταξίδια μέσω του αεροδρομίου σήμερα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ