Ουκρανία: Ένας άνδρας επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο Ποροσένκο - Για «προβοκάτσια από φιλορώσους γκάνγκστερ» μιλά ο εκπρόσωπός του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 21:19 Ουκρανία: Ένας άνδρας επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο Ποροσένκο - Για «προβοκάτσια από φιλορώσους γκάνγκστερ» μιλά ο εκπρόσωπός του

Ένας άνδρας πήδηξε στο αυτοκίνητο του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο την ώρα που αποχωρούσε από την εισαγγελία όπου κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση της πώλησης του ναυπηγείου του σε έναν άλλον επιχειρηματία.

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται ένας άνδρας να ψεκάζει με κάποιο σπρέι στο πρόσωπο έναν από τους σωματοφύλακες του Ποροσένκο, ο οποίος έσπευσε να τον προστατεύσει. Ένας δεύτερος χτυπά τον δράστη με μια ομπρέλα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό.

"Πρόκειται για προβοκάτσια από τους φιλορώσους γκάνγκστερ που σήκωσαν κεφάλι μετά την αλλαγή της εξουσίας στην Ουκρανία", κατήγγειλε ο Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο, ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Ποροσένκο ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έναν πρώην ηθοποιό που υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει την ενδημική διαφθορά και θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα.

Ο Ποροσένκο, ο αποκαλούμενος και "βασιλιάς της σοκολάτας" στην Ουκρανία έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα του χάρη στην εταιρεία Roshen που παράγει ζαχαρώδη προϊόντα. Έχει όμως και άλλες εταιρείες.

Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την έρευνα που διεξάγει σχετικά με την πώληση του ναυπηγείου, πέρσι. Ο Ποροσένκο είπε ότι έδωσε προφορικές και γραπτές εξηγήσεις για την πώληση που, όπως λέει, έγινε με διαφανή τρόπο και χωρίς την άμεση εμπλοκή του. Υπό έρευνα βρίσκονται πολλά άλλες εταιρείες του, όπως ένα τηλεοπτικό κανάλι που έχει στην κατοχή του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση