Αποκεφάλισαν οι Τζιχαντιστές την Κούρδισσα ηρωίδα του Κομπάνι;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 20:01 Αποκεφάλισαν οι Τζιχαντιστές την Κούρδισσα ηρωίδα του Κομπάνι;

Η Κούρδισα μαχήτρια που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Τζιχαντιστών στην πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπάνι, γνωστή από τα δημοσιεύματα του τύπου με το όνομα Ρεχάνα, φαίνεται να έπεσε θύμα της αιμοσταγούς μανίας των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η συγκεκριμένη μαχήτρια είχε αναδειχθεί σε σύμβολο της Κουρδικής αντίστασης, καθώς υπολογίζεται ότι είχε σκοτώσει κατά την διάρκεια μαχών, πάνω από 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Είχε γίνει ένας θρύλος στα Κουρδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την εμβληματική φωτογραφία της όπου ποζάρει σχηματίζοντας με τα δάχτυλα της το σύμβολο της νίκης.

Πρόσφατες αναφορές από την πολιορκημένη πόλη, συμπεριλαμβανόμενου δημοσιεύματος στους International Business Times, αναφέρουν πως η ατρόμητη γυναίκα αιχμαλωτίσθηκε και εκτελέσθηκε από τους Τζιχαντιστές.

Τα κοινωνικά δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους έχουν πλημμυρίσει με φωτογραφίες που υποτίθεται πως απεικονίζουν το αποκεφαλισμένο πτώμα της ηρωικής μαχήτριας και παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου της από πλευράς Κούρδων, φαίνεται οι αναφορές να είναι ακριβείς.

Η Ρεχάνα ήταν μέλος της ανεξάρτητης ταξιαρχίας που αποτελείτε αποκλειστικά από Κούρδισες μαχήτριες , ένα στρατιωτικό σώμα γνωστό για την γενναιότητα και την αποτελεσματικότητα του στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

crashonline.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση