Χιλή: Έκρηξη βόμβας σε αστυνομικό τμήμα, οκτώ τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 19:27 Χιλή: Έκρηξη βόμβας σε αστυνομικό τμήμα, οκτώ τραυματίες

Η πυροδότηση χθες Πέμπτη εκρηκτικού μηχανισμού που εστάλη μέσω ταχυδρομείου σε αστυνομικό τμήμα στο Σαντιάγο είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ αστυνομικοί, γνωστοποίησαν οι αρχές. 

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 13:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) σε τμήμα στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Χιλής, διευκρίνισε η αστυνομία. Έχει αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο η έκρηξη να οφειλόταν σε βλάβη του συστήματος κλιματισμού ή κάποιας άλλης συσκευής, διαβεβαίωσε η δήμαρχος του Σαντιάγο, η Κάρλα Ρουμπιλάρ.

Οι τραυματίες υπέστησαν σοβαρά ακουστικά και οφθαλμικά τραύματα, πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου εξ αυτών, σύμφωνα με τις αρχές. Για τον πρόεδρο της Χιλής, τον Σεμπαστιάν Πινιέρα, η επίθεση «ήταν χωρίς καμία αμφιβολία τρομοκρατική ενέργεια». «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει άλλο ένα πακέτο που ταχυδρομήθηκε από τον ίδιο αποστολέα, ειδοποιήσαμε τον παραλήπτη για να αποφευχθεί» ο κίνδυνος δεύτερης έκρηξης, πρόσθεσε ο πρόεδρος. Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναφερθεί αρκετές επιθέσεις με εκρηκτικά οι οποίες έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αν και δεν έχουν υπάρξει θάνατοι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση