Στο Γιαβούζ ο Τούρκος υπ. Ενέργειας: Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις [Εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 15:17 Στο Γιαβούζ ο Τούρκος υπ. Ενέργειας: Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις [Εικόνες]

O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ επισκέφθηκε το Γιαβουζ και ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν γεωτρήσεις  ανοικτά της Καρπασίας και έφτασαν στα 1.710 Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στα Κατεχόμενα για συνομιλίες με την τ/κ ηγεσία, ενώ στη συνέχεια μετέβη για επιθεώρηση στο Γιαβούζ.

Μαζί του και ο λεγόμενος ‘πρωθυπουργός’ Ερσίν Τατάρ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της τ/κ πλευράς, με τους οποίους ο Φατίχ Ντονμέζ ‘απαθανατίστηκε’ στο κατάστρωμα του ‘Γιαβούζ’, για να δώσει ένα μήνυμα, όπως εκτιμά η εφημερίδα ‘Χουριέτ’, που δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία. «Η επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ στο Γιαβούζ αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Ελληνοκυπρίους», σχολιάζει η Χουριέτ.

Ο Ντονμέζ  ανέφερε ότι «τα δύο πλωτά γεωτρύπανά μας, ο Πορθητής στα δυτικά και το Γιαβούζ στην περιοχή της Καρπασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Όπως επίσης και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός επιχειρεί στα νότια. Ως Τουρκία επιθυμούμε οι υδρογονάνθρακες να αποτελέσουν πηγή  ενίσχυσης της ειρήνης και της ευημερίας κι όχι να γίνουν αιτία σύγκρουσης».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση