Μέτα: Ακύρωσα τις εκλογές για να αποφύγω πιθανή "αιματοχυσία"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 21:44 Μέτα: Ακύρωσα τις εκλογές για να αποφύγω πιθανή "αιματοχυσία"

Με τις εξελίξεις στο Κόσοβο και την βρισκόμενη σε τέλμα διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Πρίστινας- Βελιγραδίου συνέδεσε την οξύτατη πολιτική κρίση που πλήττει την Αλβανία ο πρόεδρος της χώρας κ .Ιλιρ Μέτα.

Σε συνέντευξή του στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό RTV21 ο κ. Μέτα χαρακτήρισε «τεχνητή» την κριση τονίζοντας πως «αναμφίβολα υπάρχει μια σχέση και με τις εξελίξεις στο Κόσοβο και με τον διάλογο Κόσοβο- Σερβία.»

Όπως υποστήριξε στόχος είναι η δημιουργία δυσμενούς εικόνας για την Αλβανία και η επιβεβαίωση της θεωρίας ότι «οι Αλβανοί δεν μπορούν να συγκροτήσουν κράτος.

Ο κ. Μέτα έκανε λόγο για σενάρια τα οποία “δεν αποκλείουν την αιματοχυσία” και ανέφερε πως αυτός ήταν ο λόγος που αναγκάστηκε να εκδώσει το διάταγμα ακύρωσης των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου 2019. Για Αλβανό πρόεδρο οι κίνδυνοι αυτοί δεν έχουν αποφευχθεί γι΄ αυτό και κρίνει επιτακτική ανάγκη την εξεύρεση λύσης μέσω διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε εντούτοις, τον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα ότι είναι υπεύθυνος για την παράλυση του συστήματος δικαιοσύνης, την εκτροπή του έργου της για λογαριασμό των κυβερνητικών συμφερόντων και την παρεμπόδιση της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη.

Ο Μέτα, εξαπέλυσε σκληρή κριτική και στο έργο της Βουλής τονίζοντας ότι ψηφίζει νόμους που υπερβαίνουν το σύνταγμα και που αφορούν συγκεκριμένα άτομα.

Τέλος υποστήριξε ότι ι η δημοκρατία στη χώρα του έχει εκτροχιαστεί και πως δικό του μέλημα παραμένει η αποκατάστασή της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση