Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Δε μπορεί να δει ούτε τον πατέρα του που πεθαίνει ο διωκόμενος πρώην δήμαρχος του Ριάτσε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 10:13 Ιταλία: Δε μπορεί να δει ούτε τον πατέρα του που πεθαίνει ο διωκόμενος πρώην δήμαρχος του Ριάτσε

«Ο πατέρας του πεθαίνει, επιτρέψτε στον Μίμο Λουκάνο να επιστρέψει και να τον αποχαιρετίσει», τονίζει στην έκκλησή της η οργάνωση «Επιτροπή 11 Ιουνίου», που από καιρό υποστηρίζει τον Λουκάνο στους πολιτικούς και δικαστικούς του αγώνες.

Η ίδια οργάνωση, στην ανάρτησή της στο Facebook ζητεί να τερματισθεί η «εξορία» του πρώην δημάρχου και τονίζει πως ετοιμάζει και μία έκκληση προς τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα «για να του ζητήσει να δώσει τέλος στην δικαστική τούτη τερατουργία».

Ο Λουκάνο, όσο τολμηρός και ευθύς εάν είναι στις πολιτικές και κοινωνικές του δραστηριότητες, τόσο συγκρατημένος και διακριτικός είναι στα προσωπικά του θέματα. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση δεν επικοινώνησε το προσωπικό του δράμα, παρά μόνον σε λιγοστούς φίλους. Επίσης δεν αντέδρασε στη δημόσια έκκληση που πήρε την πρωτοβουλία να εκφράσει η οργάνωση.

Ο πατέρας του Λουκάνο, που είναι σε προχωρημένη ηλικία, παρακολούθησε από τα έδρανα του κοινού τη δίκη του γιου του για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και για παράνομη απευθείας ανάθεση της συλλογής απορριμμάτων σε μετανάστες στο Ριάτσε.

Από την ημέρα των δημοτικών εκλογών, στα τέλη Μαΐου, δεν έχει δει τον πατέρα του εξαιτίας της απαγόρευσης να επιστρέψει στο Ριάτσε που του έχει επιβάλλει η εισαγγελία, παρά το γεγονός ότι Εφετείο έχει δικαιώσει τον Λουκάνο.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή της η «Επιτροπή 11 Ιουνίου», «έπειτα από τον Γολγοθά του τελευταίου έτους, πιστεύουμε πως έχουν δικαίωμα οι δύο τούτοι άνθρωποι (ο Λουκάνο κι ο πατέρας του) να αποχαιρετιστούν γαλήνια μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους».

Πηγή: newsit.gr