Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 22:40 Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται στον απόηχο του ηχηρού μηνύματος που έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην Αγκυρα

Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο διαμηνύει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αμέσως μετά την λήξη της συνάντησης τους στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και στην περιοχή με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα που υπερασπιζόμαστε τα δικά μας. Για την διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος μέχρι τώρα ευθύνονται οι ε/κ με την αδιάλλακτη στάση τους».

Και πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει με «αποφασιστικότητα» τις εργασίες της.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και στην περιοχή με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα που υπερασπιζόμαστε τα δικά μας. Για την διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος μέχρι τώρα ευθύνονται οι ε/κ με την αδιάλλακτη στάση τους».

Σε ό,τι αφορά τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι αυτές θα έχουν συνέχεια. Ο ίδιος τόνισε πως «όσοι προσπάθησαν να αρπάξουν το νησί χθες χύνοντας το αίμα των Τουρκοκυπρίων, σήμερα εξακολουθούν να επιδιώκουν τον ίδιο στόχο μέσα από πολιτικές και οικονομικές επιθέσεις. Μόνο σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά συμβάλει με ειλικρινή και ρεαλιστική συναίνεση, θα ανοίξει ο δρόμος για μια λύση την οποία όλοι αναμένουν στο νησί».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται στον απόηχο του ηχηρού μηνύματος που έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ελλνα πρωθυπουργό στο Παρίσι αλλά και μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά το αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε προς την Αγκυρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας από την τουρκική πλευρά να απομακρύνει άμεσα το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από τα ανοικτά της Καρπασίας.


Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, Καθημερινή Κύπρου

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση