Διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στον Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 20:33 Διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στον Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

«Νωρίτερα σήμερα, ο πρέσβης Σάτερφιλντ επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον πρόεδρο Ερντογάν», ανέφερε με tweet της η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία.

«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τις ΗΠΑ στην Τουρκία. Η κυβέρνησή μου είναι αφοσιωμένη στην ενίσχυση αυτής της σημαντικής σχέσης με τον νατοϊκό σύμμαχο και εταίρο», τόνισε ο νέος πρέσβης, σύμφωνα με την ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ορίσει τον Φεβρουάριο τον Σάτερφιλντ υποψήφιο πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία και η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του στα τέλη Ιουνίου.

Από το 2017, ο Σάτερφιλντ διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Υποθέσεις της Εγγύς Ανατολής.

Το πόστο του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία παρέμενε κενό για δύο χρόνια, έπειτα από την αποχώρηση τον Οκτώβριο του 2017 του τέως πρέσβη Τζον Μπας (2014-2017) εν μέσω μιας διαμάχης των δύο χωρών που οδήγησε στην εκατέρωθεν αναστολή έκδοσης θεωρήσεων εισόδου σε Τούρκους και Αμερικανούς πολίτες αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση