Τραγωδία στην Κύπρο: Τι έδειξε η νεκροτομή στον 12χρονο τον οποίο σκότωσε η μητέρα του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 16:13 Τραγωδία στην Κύπρο: Τι έδειξε η νεκροτομή στον 12χρονο τον οποίο σκότωσε η μητέρα του

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Γέρι της Κύπρου, μετά τη δολοφονία ενός 12χρονου από την ίδια του τη μητέρα. Το παιδί βρέθηκε σε λίμνη αίματος, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 40χρονη που εντοπίστηκε στο διαμέρισμά της τραυματισμένη έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας, παραδέχθηκε το έγκλημα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του παιδιού από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους και σύμφωνα με τα κυριότερα ευρήματα, ο θάνατος του αγοριού επήλθε από σοβαρό θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό. Η 40χρονη είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων της ενώ το έγκλημα φαίνεται να είναι προμελετημένο, εξού και η Αστυνομία εξετάζει φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το philenews.com η 40χρονη ανέφερε στην Αστυνομία ότι σκότωσε τον 12χρονο γιο της για να τον απαλλάξει από τους πόνους. Σημειώνεται ότι η μητέρα αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα παρακολουθείτο από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι αναμένεται σε μεταγενέστερο στάδιο να κληθούν από τις Αρχές για να καταθέσουν.

Σε δηλώσεις του στο philenews.com, o υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε πως μετά το πέρας της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε η 40χρονη, κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία στο άμεσο μέλλον διότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας. Για τη 40χρονη ήδη έχει εκδοθεί διάταγμα υποχρεωτικής ψυχιατρικής νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τόνισε ότι στο παρελθόν, η 40χρονη έχει νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για άλλα προβλήματα υγείας ωστόσο παρακολουθείτο από ιδιώτες ψυχιάτρους και όχι από κυβερνητικούς.

Ο κ. Σιάηλος ανέφερε επίσης ότι συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την υπόθεση με τη λήψη καταθέσεων από το περιβάλλον της οικογένειας, ενώ από τη σκηνή έχουν ληφθεί τεκμήρια τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν. Η 40χρονη μετά το πέρας της υποχρεωτικής νοσηλείας αναμένεται να παρακολουθήσει κανονικά τη δικαστική διαδικασία.

Πηγή: philenews.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση