Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να επαναλάβει ότι και το 1922

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 18:03 Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να επαναλάβει ότι και το 1922
Δίχως τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία στην επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επαναλάβει ότι και το 1922. «Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας», είπε χαρακτηριστικά. Με «νέο Αττίλα» απειλεί ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στέλνει νέο μήνυμα με αφορμή την 97η επέτειο από την μικρασιατική καταστροφή.

Ο Ερντογάν μιλώντας για «Ημέρα της Νίκης» όπως χαρακτηρίζουν στην Τουρκία τη συγκεκριμένη επέτειο ανέφερε πως «το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες».

«Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία», ήταν τα λόγια του Ερντογάν.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διεκδικήσεις της χώρας του εκτός συνόρων σε Συρία και στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «χαλάσει τις παγίδες που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο» και παράλληλα δεν θα επιτρέψει «τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων».

Απειλεί με νέο Αττίλα ο Ακάρ

Την τακτική των προκλήσεων είχε ανοίξει ο Χουλουσί Ακάρ. «Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», ήταν το μήνυμα του Τούρκου υπουργού Άμυνας σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο. Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς».

Ο Χουλουσί Ακάρ εξάλλου είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», τόνισε.

πηγή: newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση