Αυτοί είναι οι 10 τουριστικοί προορισμοί που... απειλούνται από το Instagram!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 15:48 Αυτοί είναι οι 10 τουριστικοί προορισμοί που... απειλούνται από το Instagram!

Η υπερπροβολή στα social media κορυφαίων προορισμών οδήγησε στη μαζική προσέλευση τουρισμού με αποτέλεσμα πολλοί από αυτoύς να χάσουν τη μοναδικότητά τους και να απειλούνται.

Ποιοι είναι, όμως, τέτοιοι τουριστικοί προορισμοί;

10. Solheimasandur, Ισλανδία. Tο εντυπωσιακό αξιοθέατο στο πιο απομακρυσμένο νότιο άκρο της Ισλανδίας τραβάει τα βλέμματα χιλιάδων τουριστών χάρη στο κουφάρι ενός αεροπλάνου DC-3 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που έκανε εκεί αναγκαστική προσγείωση το 1973 λόγω κακοκαιρίας! Για να πλησιάσει κανείς το σημείο όμως, χρειάζεται να περπατήσει 4 χιλιόμετρα, αφού ο δρόμος έχει κλείσει εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς των τουριστών. 

9. Walker Canyon, Καλιφόρνια. Η χαώδης αυτή έκταση των 5.6 χλμ στην πόλη Lake Elsinore της Καλιφόρνια αποτελεί υπερδημοφιλή τουριστικό προορισμό. Μόνο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο 50.000 άτομα επισκέφθηκαν το μαγευτικό αυτό τοπίο με τις αμέτρητες χρυσές παπαρούνες, προκαλώντας προβλήματα στην ασφάλεια των τουριστών. 

8. Pig Beach, Μπαχάμες. To ακατοίκητο από ανθρώπους νησάκι στις Μπαχάμες έχει προσελκύσει πολύ κόσμο για τα καταγάλανα νερά του, το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και τα αγριογούρουνα που ζουν στην περιοχή και λατρεύουν να κολυμπούν! Δυστυχώς, οι τουρίστες που κάνουν το μακρινό ταξίδι, δίνουν αλόγιστες ποσότητες φαγητού στα ζώα με αποτέλεσμα να βασίζονται σε αυτούς για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και όταν το νησί ερημώνει να καταναλώνουν άμμο και να πεθαίνουν. 

7. Fjaðrárgljúfur Canyon, Ισλανδία. Το κομμάτι ‘I’ll saw you’ του Justin Bieber που κυκλοφόρησε το 2016 προσέλκυσε χιλιάδες άτομα στο ειδυλλιακό πράσινο τοπίο με τους καταρράκτες του Ισλανδικού νότου. Ο Καναδός καλλιτέχνης επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος για να γυρίσει το video clip του, όμως οι φαν που τον ακολούθησαν προκάλεσαν υλικές ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να το αποκλείσουν για έναν μήνα. Δείτε στο βίντεο ακόμα 6 τουριστικούς προορισμούς, που απειλούνται από την προβολή στο Instagram, ανάμεσα στους οποίους και η δική μας Σαντορίνη. 

Δείτε τους υπόλοιπους στο βίντεο που ακολουθεί:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση