Τρεις νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 12:11 Τρεις νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στις νότιες ΗΠΑ.

Η κακοκαιρία δεν έχει υποχωρήσει καθώς οι αρμόδιες αρχές προειδοποίησαν ότι αναμένεται και νέα επιδείνωση του καιρού.

Στο Τέξας, οι δημοτικές αρχές του Σαν Μάρκος, την πόλη που επλήγη χειρότερα από τις πλημμύρες, έδωσαν την Κυριακή εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα και φορτηγά βυθισμένα στα νερά τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης.
Περίπου 400 σπίτια στην περιοχή έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις αρχές.
 


Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι δημιούργησαν προσωρινά καταφύγια για τους κατοίκους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

"Απευθύναμε μηνύματα για την εκκένωση των κατοικιών (...) και αστυνομικοί και πυροσβέστες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις ζώνες που έχουν πληγεί", επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Στο Τέξας επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλους τρεις που αγνοείται η τύχη τους, μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Στην Οκλαχόμα, βόρεια του Τέξας, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους: ένας πυροσβέστης, ο οποίος παρασύρθηκε από τα νερά στην πόλη Κλέρμορ την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει έναν κάτοικο, σύμφωνα με το CNN, και μια γυναίκα στην Τούλσα μετά την ανατροπή του αυτοκινήτου της.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε εξάλλου στο Σαν Μάρκος από τις 21:00 χθες τοπική ώρα ως τις 07:00 σήμερα (05:00 ως 15:00 ώρα Ελλάδος σήμερα).

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένονται νέες σφοδρές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών και νότιων πεδιάδων προς την κατεύθυνση της κοιλάδας του Μισισιπή.

Η υπηρεσία αυτή προειδοποίησε επίσης για την πιθανότητα να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι και να υπάρξουν χαλαζοπτώσεις, όπως και ισχυροί άνεμοι, αλλά και πλημμύρες στην Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ και στο Τέξας, στις νότιες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση