Νότια Αφρική: 10 νεκροί από τις ρατσιστικές επιθέσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 20:22 Νότια Αφρική: 10 νεκροί από τις ρατσιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, δύο εκ των οποίων αλλοδαποί, στις ξενοφοβικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόζα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η χώρα μας βίωσε μια βαθιά τραυματική εμπειρία και αναστατώθηκε από βίαιες ενέργειες και εγκληματικότητα με στόχο αλλοδαπούς υπηκόους και δικούς μας πολίτες», είπε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οικογένειες είχαν τραυματική εμπειρία…Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη βία. Δύο από αυτούς είναι ξένοι υπήκοοι», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για ξενοφοβία…δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για πλιάτσικο και καταστροφές».

Οι ξενοφοβικές επιθέσεις που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Γιοχάνεσμπουργκ, προτού επεκταθούν στην πρωτεύουσα Πρετόρια, έχουν προκαλέσει οργή σε πολλές αφρικανικές χώρες, όπου ξέσπασαν βιαιότητες εναντίον νοτιοαφρικανικών συμφερόντων.

Νωρίτερα σήμερα, η Πρετόρια ανακοίνωσε ότι «έκλεισε προσωρινά» τις διπλωματικές αποστολές της στη Νιγηρία, έπειτα από «απειλές» που έλαβε σε αντίποινα για τις φονικές ξενοφοβικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Νότια Αφρική.

Παράλληλα, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τανζανίας ανέστειλε τις πτήσεις προς τη Νότια Αφρική.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση