Συναγερμός για ένα παιχνίδι που... δεν ξέρουμε αν υπάρχει!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 08:35 Συναγερμός για ένα παιχνίδι που... δεν ξέρουμε αν υπάρχει!
«Game of 72»: Επικίνδυνο διαδικτυακό... κρυφτούλι ή εφεύρεση μία 13χρονης Γαλλίδας;
 
Επικίνδυνο διαδικτυακό... κρυφτούλι ή εφεύρεση μία 13χρονης Γαλλίδας; Σύμφωνα με το safer-internet.gr, το «Game of 72», είναι ένα παιχνίδι που προσκαλεί τους ανήλικους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη για 12, 24 ή 72 ώρες. Αλήθεια ή ψέματα, το παιχνίδι έχει προκαλέσει την ανησυχία στις διωκτικές αρχές των χωρών της Ευρώπης, και εύλογα και στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εξετάζουν την μεταφορά του παιχνιδιού και στη χώρα μας, από τη στιγμή όμως που διαπιστωθεί η ύπαρξή του.
 
Πρόσφατα είχε σημάνει συναγερμός στη Γαλλία από την εξαφάνιση 13χρονης που είχε χαθεί για τρεις μέρες, και επέστρεψε ευτυχώς καλά σπίτι της. Σύμφωνα με την Mirror, από αυτή την περίπτωση έγινε γνωστό το επικίνδυνο παιχνίδι. Επί της ουσίας όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη του παιχνιδιού, δεν αποκλείεται όμως ο «μύθος» να εξελιχθεί σε πραγματικότητα στον κόσμο των εφήβων.
 
Στις 7 Μάη στο Έσσεξ υπήρξαν άλλες δύο περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων που αρχικά τα δημοσιεύματα βιαστικά έκαναν λόγο για το παιχνίδι, αλλά η αστυνομία τα διέψευσε καθώς δεν υπήρχε σύνδεση της εξαφάνισης των παιδιών με το «Game of 72».
 
Η όλη ιστορία του παιχνιδιού για το οποίο δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι υφίσταται φαίνεται να είναι επινόηση της 13χρονης από την Γαλλία η οποία δικαιολογήθηκε με αυτό τον τρόπο για την εξαφάνισή της, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συναντηθεί με κάποιον για όσο διάστημα έλειπε από το σπίτι. Και ο Γάλλος εισαγγελέας οποίος ερεύνησε την υπόθεση αποφάνθηκε ότι δεν πρόκειται για εξαφάνιση με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι.
 
Επίσης και η Washington Post συμπεριέλαβε το παιχνίδι στη κατηγορία των ψευδών ειδήσεων.
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση