Μπαχάμες: Στους 2.500 οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 20:44 Μπαχάμες: Στους 2.500 οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν

Στους 2.500 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, επισημαίνοντας όμως ότι στον αριθμό αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνονται και άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε διάφορα καταφύγια στα νησιά.

"Ο κατάλογος αυτός δεν έχει ελεγχθεί με βάση τα αρχεία εκείνων που μένουν σε καταφύγια ή που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Η διαδικασία σύγκρισης των βάσεων δεδομένων είναι σε εξέλιξη", εξήγησε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ.

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν τις τελευταίες ημέρες σε καταφύγια στα νησιά των Μπαχαμών. Επισήμως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μόνο 50 ανθρώπων, όμως οι αρχές προειδοποιούν ότι ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

Ο Ντόριαν πέρασε από τις Μπαχάμες την περασμένη εβδομάδα και ήταν ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχεουν πλήξει ποτέ την Καραϊβική.

Ο Σμιθ είπε ότι περίπου 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και στάλθηκαν στο Νιου Πρόβιντενς. Έχει μειωθεί πάντως σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν από τις αρχές να τους απομακρύνουν.

Οι πτήσεις αεροσκαφών από το νησί Αμπάκο αναμένεται να ξαναρχίσουν αργότερα σήμερα, σε περιορισμένο αριθμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση